Market tırnakçıları yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Market tırnakçıları yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2017 15:38

Ankara, Samsun, Amasya ve Çorum’damarketlere girip alışveriş yaptıktan sonra ’tırnakçılık’ olarak bilinenyöntemle kasiyerleri dolandıran 3 kişi Çorumda yakalandı.

Haberin Devamı

İddiaya göre, 24 yaşındaki Yasemin B., 25 yaşındaki Vasfi E.ve 27 yaşındaki Cevat Y.Ankara, Samsun, Amasya ve Çorum’da bulunan marketlere müşteri kılığında girip alışveriş yaptı. Ardından alışverişin ücretini ödemek için kasaya yönelen kişiler kasiyere 50 TL veya 100 TLverip sonra "Dur sana bozuk vereyim"bahanesiyle kasiyerden verdikleri parayı geri aldı. Ardından kasiyerden aynı paranın üstünü vermesini istedi.Kafası karışan kasiyer aldığı parayı hem de para üstünü bu kişilere vermiş oldu.Marketleri tek tek dolaşıp aynı şekilde tırnakçılık yöntemiyle dolandırıcılık yaptığı belirtilen kişilerin yakalanması için polis tarafından soruşturma başlatıldı.

Son olarak Çorum’da dolandırıcıların tırnakçılık yaptığı marketten ayrılması ardından durumu fark eden görevliler polisi arayarak yardım istedi. Kamera kayıtlarını izleyen polis ekipleri 3 kişi başka bir markete giderken yakalayıp gözaltına aldı. 3 şüphelinin gittikleri kentlerde günü birlik daire kiralayıp kendilerini aile olarak tanıtıp kaldıkları belirtildi.İl Emniyet Müdürlüğü’nde sorguları tamamlanan üç şüpheli adliyeye sevk edildi. Adliyeye çıkarılan Yasemin B.’nin yüzünü kuçağındaki çocuğunun arkasına saklaması dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!