Mardin'de yeni A-4 patlayıcı madde bulundu

Güncelleme Tarihi:

Mardinde yeni A-4 patlayıcı madde bulundu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2009 13:58

MARDİN'in Kızıltepe İlçesi'nde elindeki poşetle A-4 plastik patlayıcı ile yakalanan Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'ndeki Belediye Meclisi'nin kapatılan DTP'li üyesinin yer göstermesi sonucu kırsal kesimde teröristlerin kullandığı 2 sığınakta 685 gram A-4 patlayıcı daha bulundu.

Emniyet Müdürlüğü ekipleri 15 Aralık günü Kızıltepe İlçesi'nde A-4 patlayıcı, el bombaları ile yakalanan A.K'nın yer göstermesi sonucu yeni patlayıcılar buludu. Yapılan açıklamada, şöyle denildi.

“Kızıltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan ihbarla ilgili başlatılan çalışmalar neticesinde, A.K.'nın elinde bulunan poşette 3 el bombası, 1 kilo 734 gram ağırlığında A-4 plastik patlayıcı madde, 2 adet elektrikli fünye ile bulunmuştur. Bu şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, olayla bağlantısı olduğu tespit edilen DTP'li Yeşilalan Belediye Meclis üyesi H.B. ile Mardin Belediye Meclis üyesi N.K. ise yapılan çalışmalar neticesinde, aynı gün ilimiz merkezinde yakalanarak gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan H.B., N.K. ve A.K. 19 Aralık 2009 günü çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklanarak Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'ne konuldu.”

Açıklamada, sürdürülen çalışmalarda, A.K'nın yer göstermesi sonucu PKK'lı teröristlerin Mardin'in kırsal kesiminde kullandıkları 2 sığınak bulunduğu belirtildi. A.K.'nin yer göstermesi sonucu Mardin'in kırsal alanında bulunan sığınakta 685 gram ağırlığında el yapımı A-4 patlayıcı madde ile yaşam malzemeleri bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!