Acı haberler... Mardin ve Hakkari'de şehit olan askerlerin memleketleri belli oldu!

Güncelleme Tarihi:

Acı haberler... Mardin ve Hakkaride şehit olan askerlerin memleketleri belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2016 15:49

Bu sabah Mardin ve Hakkari'den çok acı haberler geldi. Hakkari'de terör örgütü PKK mensuplarının yola tuzakladığı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 4 asker şehit oldu. Mardin'in Derik ilçesinde ise PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu 2 askerimiz şehit düştü. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yeralan açıklamada, Mardin ve Hakkari’de meydana gelen çatışmalarda 6 askerin şehit olduğu bildirildi. Hakkari ve Mardin'de bugün şehit olan askerlerin isimleri ve memleketleri belli oldu.

Haberin Devamı

GENELKURMAY AÇIKLAMASI: MARDİN VE HAKKARİ’DE 6 ŞEHİT

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yeralan açıklamada, Mardin ve Hakkari’de meydana gelen çatışmalarda 6 askerin şehit olduğu bildirildi. Açıklama şöyle:

"24 Haziran 2016 Cuma günü Mardin-Derik ilçesi Bayırköy Mahallesinde adli arama faaliyeti icra eden unsurlarımıza bölücü terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu 2 kahraman silah arkadaşımız saat 06.30’da şehit olmuştur.

Ayrıca Hakkari Çukurca karayolunun emniyetini alan unsurlarımızın bulundukları bölgede, el yapımı patlayıcıların patlaması sonucu 4 kahraman silah arkadaşımız saat 07.15’te şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu alçakça saldırılarda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz.

Haberin Devamı

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."


ŞEHİT OLAN ASKERLERİN MEMLEKETLERİ:

Hakkari'de şehit olan Uzman Çavuş Kerim Örtücü'nün Ünye, Uzman Çavuş Ali Daniyar'ın Antalya, Astsubay Mustafa Gevrek'in Kırşehir, Uzman Çavuş Harun Koçak'ın Yozgatlı olduğu öğrenildi. Mardin'in Derik ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Oğuz Emre Erkoç'un Çorum, Jandarma Astsubay Üstçavuş Mustafa Ayna'nın Muğla nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi


ŞEHİDİN BABASI: HAİNLERE İNAT AĞLAMAYACAĞIM

HAKKARİ’de teröristlerce şehit edilen 24 yaşındaki Uzman Çavuş Kerim Örtücü’nün acı haberi, memleketi Ordu’nun Ünye İlçesi’nde yaşayan ailesine verildi. Acı haberi alan aile gözyaşlarına boğuldu.

Hakkari-Çukurca karayolundaki Çimenli köyü yakınlarında terör örgütü PKK mensuplarının tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen 4 askerden Uzman Çavuş Kerim Örtücü’nün acı haberi memleketine ulaştı. 4 aylık uzman çavuş olan ve ilk görev yerinde şehit düşen Uzman Çavuş Kerim Örtücü’nün Ordu’nun Ünye İlçesi Taflancık Mahallesi’nde yaşayan ailesine acı haberi Ünye Kaymakam vekili olan Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Ünye İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Gökhan Coşkun ve Ünye Askerlik Şubesi Başkanı Personel Üsteğmen Vahap Özyılmaz tarafından verildi.

Haberin Devamı

Acı haberi alan aile, gözyaşlarına boğuldu. Şehit annesi 48 yaşındaki Maide Örtücü, "Biz burada rahat uyuyalım diye canlarınızı verdiniz oğlum, Allah bizi de senin şefaatine nail eylesin oğlum, bizi seninle buluştursun oğlum, Uzun uzun ağrılar diner, ayaklarımın ağrısı dine ama yüreğimin ağrısı dinmez oğlum" diyerek oğlunun ardından ağıt yaktı.

"Hainlere inat ağlamayacağım" diyen baba 51 yaşındaki Ahmet Örtücü, "Yavrum inşallah şehitlik mertebesine ulaştı. Bize dayanmak çok zor" diye konuştu. Üç erkek kardeşin en büyüğü olan Şehit Uzman Çavuş Kerim Örtücü, yarın Ünye Şehir Stadı’nda düzenlenecek törenin ardından son yolculuğa uğurlanacak.

ŞEHİT UZMAN CAVUŞUN ANTALYA'DAKİ BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ

Haberin Devamı

HAKKARİ’de PKK’lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan 4 askerden 27 yaşındaki uzman çavuş Ali Daniyar’ın Antalya’daki baba ocağına ateş düştü.

Hakkari- Çukurca karayolundaki Çimenli köyü yakınlarında PKK’lı teröristlerin yola tuzakladığı el yapımı patlayıcının imha edilmesinin ardından bölgede operasyon başlatıldı. Pusu kuran PKK’lı teröristlerin açtığı ilk ateşte, 1 astsubay ve 3 uzman çavuş şehit oldu.

Şehitlerden uzman çavuş Ali Daniyar’ın Antalya Kepez İlçesi Çankaya Mahallesi Akdeniz Sitesi C Blok’ta oturan ailesine acı haberi, Antalya Merkez Komutanı Piyade Albay Hakan Eroğlu verdi. Evlerinde acı haberi alan baba Hasan Daniyar ile anne Songül Daniyar sinir krizi geçirdi. Şehidin kardeşi Tunahan Daniyar’ın, Eskişehir’de yaşadığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Şehit babası Hasan Daniyar, oğlunun 15 gün önce izne gelip gittiğini belirterek şunları söyledi:

"Benim yiğidim gitti ama daha yiğitlerimiz var. Vatan sağ olsun. Allah geride kalanların yar ve yardımcısı olsun. Ne diyeyim, diyecek bir şey bulamıyorum. 15 gün önce izne gelip gitmişti. Burada 1 ay güzel vakit geçirmiştik. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Cenabı Allah, takdiri ilahi daha ne diyeyim, daha başka bir şey diyemeyeceğim."

Uzman çavuş Ali Daniyar’ın küçük yaştan beri asker olup şehit olmayı arzuladığını sözlerine ekleyen Hasan Daniyar, "Küçük yaştan beri şehit olmak istediğini söylüyordu. Cenabı Allah isteğini kabul etti. Yüce Mevlam inşallah öbür tarafta daha iyi bir mertebeye ulaştırır" diye konuştu.Komşuları, şehit evine Türk bayrakları asarken, cenazenin yarın Antalya’da toprağa verileceği açıklandı.

Haberin Devamı


KIRŞEHİRLİ ŞEHİT ASTSUBAY İKİ AY SONRA DÜĞÜN YAPACAKTI

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristler tarafından yola döşenen EYP'nin patlatılması sonrasında şehit olan Astsubay Mustafa Gevrek'in acı haberi baba evine ulaştı. Şehit Astsubay'ın Tansu Yılmaz ile resmi nikahı kıydığı ancak 2 ay sonra düğün yapmayı planladığı öğrenildi.
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yola döşenen EYP'nin patlatılması sonrasında şehit olan Astsubay Mustafa Gevrek'in acı haberi, Ahi Evran Mahallesi Burak Apartmanı 5. katta oturan anne Bahtıgül ve baba Hasan Gevrek'e Garnizon Komutanlığı yetkilileri tarafından verildi.
Şehit Astsubay Mustafa Gevrek'in resmi nikah kıydığı ve 2 ay sonra düğün töreni ile hayatını birleştireceği eşi Tansu Yılmaz ise acı haberi Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi KETEM biriminde görev yaptığı sırada aldı. Acı haberi alır almaz hayat arkadaşının baba evine gelen Tansu Yılmaz, gözyaşlarına boğuldu.
4 yıl önce göreve başlayan Mustafa Gevrek'in ilk görev yeri olan Sinop'tan geçici görevle Hakkari'ye gittiği öğrenilirken, dün gece ailesini arayan şehit Mustafa Gevrek'in düğün için beyaz eşya siparişi verdiği öğrenildi.

 3 AY ÖNCE YARALANMIŞ!

Hakkari'de terör örgütü PKK mensuplarının yola tuzakladığı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Harun Koçak'ın Yozgat'ın Çekerek ilçesine bağlı Kayalar köyündeki babaevine acı haber ulaştı.

Uzman Çavuş Koçak'ın (25) şehadet haberi, babası Alim ve annesi Miyase Koçak'a, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Kaymakam Mesut Tabakçıoğlu ve ilgililer tarafından verildi.
Haberin ulaşmasının ardından köyün girişi ve şehidin evine Türk bayrakları asıldı. Vatandaşlar başsağlığı için şehidin babaevine geldi.

Şehit Koçak'ın 3 ay önce başka bir terör saldırısında vücuduna şarapnel isabet etmesi sonucu yaralandığı, tedavisinin ardından tekrar görevine döndüğü öğrenildi.Köy Muhtarı Ahmet Tatlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Koçak'ın şehadet haberini sabah saatlerinde aldıklarını ve çok üzüldüklerini söyledi.
Üzüldüklerini ancak hainlere taviz vermeyeceklerini ifade eden Tatlı, şöyle konuştu:
"Köyümüzden görev yapan çok sayıda arkadaşımız var. Bu uğurda bayrak için can vermeye hazırız. Bir Harunumuz gitti, bin Harun oluruz. Bu PKK örgütüne de hiçbir zaman taviz vermeyiz, sevindirmeyiz. Daha önce de yaralandı, gazi
olmuştu. Şarapnel isabet etmişti, yanında 4-5 arkadaşı da şehit olmuştu. Demek ki şehitlik mertebesi bugün ona nasip oldu. Üzüntülüyüz ama gururluyuz. Bir ay içinde babaannesi vefat etmişti onun cenazesine gelmişti. Sevilen sayılan gençlerimizden biriydi." Şehidin cenazesinin, yarın Çekerek'te düzenlenecek cenaze töreninin ardından Kayalar köyünde toprağa verilmesi bekleniyor.

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ OĞUZ EMRE ERKOÇ'UN TEMMUZDA GÖREV YERİ DEĞİŞECEKTİ

Mardin'in Derik ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Oğuz Emre Erkoç'un cenazesi yarın memleketi Çorum'da toprağa verilecek.
Mardin'in Derik ilçesine bağlı Soğukkuyu köyünde bir evde arama yapmak üzere operasyona giden askerler, evin önünde araçtan inerken uzun namlulu silahlarla saldırıya uğradı. Hain saldırıda Jandarma Uzman Çavuş Oğuz Emre Erkoç şehit düştü. Şehadet haberi İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri tarafından şehidin Buhara Evler Mahallesi 7. Sokak'ta yaşayan ailesine verildi. Şehidin eşi Gülay Erkoç, annesi ve babası Hüseyin Erkoç acı haberle yıkıldı.
Şehit Uzman Çavuş Oğuz Emre Erkoç'un evli ve Aybüke (12) ile Hüseyin Emre (6) adında 2 çocuk babası olduğu öğrenildi. Şehit Erkoç'un eşiyle birlikte 2 gün önce Çorum'da bir yakınının cenazesine katıldığı, görev yerine bugün döndüğü öğrenildi.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Erkoç'un son atamalarda Isparta'ya tayin olduğu, Mardin'deki görevinden Temmuz ayında ayrılacağı öğrenildi. Şehit Uzman Çavuş'un cenazesinin yarın Çorum'da toprağa verileceği öğrenildi.

 MUĞLA'YA ŞEHİT ACISI

Mardin'in Derik ilçesinde teröristlerce güvenlik güçlerine silahlı saldırıda bulunulması sonucu şehit düşen Jandarma Astsubay Üstçavuş Mustafa Ayna'nın şehadet haberi, Ortaca ilçesinde yaşayan ailesine ulaştı.Acı haberin verilmesi üzerine şehit Astsubay Üstçavuş Mustafa Ayna'nın Ortaca Soğukkuyu Sokak'taki evine Türk bayrağı asıldı. Geçici görevle Mardin’in Derik ilçesinde bulunan Ayna'nın tayininin Bolu'ya çıktığı, Ağustos ayından itibaren burada görev yapmayı beklediği öğrenildi.Nazlı Ayna ile 5 yıllık evli olan Astsubay Üstçavuş Mustafa Ayna'nın, 4 yaşında bir kız çocuğu babası olduğu öğrenildi.Derik'in Bayır Mahallesi'nde saat 06.20 sıralarında terör örgütü PKK mensuplarının yakalanması için yapılan adli aramada, teröristlerce güvenlik güçlerine silahlı saldırıda bulunulmuş olayda 2 asker şehit olmuştu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!