Marcello Mastroianni Venedik'te yaşıyor

Güncelleme Tarihi:

Marcello Mastroianni Venedikte yaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 1997 00:00

Haberin Devamı

54. Venedik Film Festivali dün Fransız yönetmen Benoit Jacquot'nun yarışmalı bölümde gösterilen Le Septieme Ciel ile İngiliz Alan Rickman'ın The Winter Guest'i ile gerçek startını aldı.

Bu yıl organizasyon komitesinin tamamen değişmesi ile star sistemi yerine sanata ağırlık verilen büyük sinema şöleninde açılış, Woody Allen'ın Deconstructing Harry adlı filmi ile yapıldı. Oyuncu kadrosunda yönetmen Woody Allen'in dışında Kristie Alley, Billy Crystal, Elizabeth Shue, Demi Moore gibi yıldızlar bulunan film büyük ilgi gördü.

Geçtiğimiz yıl yaşamını yitiren ünlü İtalyan aktör Marcello Mastroianni'ye ithaf edilen Venedik Festivali'nin 54'üncüsünde hayat arkadaşı Anna Maria Tato'nun yönettiği Marcello Mastroianni Belgeseli'de ilgi gördü. Lido adasında tüm yollar Marcello Mastroianni'nin afişleri ile donatıldı.

Festival açılışında iki özel Altın Aslan Ödülü İtalyan sinemasına 60 yıl oyuncu olarak hizmet veren Alida Valli ve Fransız sinemasının gözde aktörü Gerard Depardieu'ya layık görüldü.

Yine İtalyan sinemasında yeni gerçekçilik akımının öncülerinden yönetmen Roberto Rossellini ile ilgili yapılan belgeseller de beyaz perdeye yansıdı.

Tek Türk filmi

Başkanlığını Yeni Zellandalı kadın yönetmen Jane Campion'un yaptığı jüri dün basına tanıtıldı. İtalyan yönetmen Francesco Rosi, İngiliz sinema oyuncusu Charlotte Rampling, Amerikalı senarist Ron Bass, Alman eleştirmen Peter Buchka, Gürcü yönetmen Nana Djordjadze, Japon yönetmen Shjnya Tsukamoto ve Burkina Faso'lu yönetmen İdriessa Ouedraoge'da 14 ülkeden 16 yarışma eserini izleyip Altın Aslan ödülü için karar verecek diğer jüri üyeleri.

Festivaldeki tek Türk filmi Zeki Demirkubuz'un Masumiyet'i ise 4 Eylül'de Eleştirmenler Haftası bölümünde beyazperdeye yansıyacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!