Marc Faber kimdir? Ünlü yatırımcı Marc Faber'in biyografisi

Güncelleme Tarihi:

Marc Faber kimdir Ünlü yatırımcı Marc Faberin biyografisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2018 17:22

Uluslararası finans piyasalarındaki kriz tahminleriyle yakından tanınan Marc Faber, 'Bir miktar Türk hissesi alacağım. Bence Türk varlıklarına yatırım yapma zamanı.' dedi. Bu sözlerin ardından Marc Faber'in hayatı ve biyografisi günün en çok merak edilenleri arasında yer aldı. Peki, Marc Faber kimdir?

Haberin Devamı

Kriz tahminleri nedeniyle "Doktor Kıyamet" olarak bilinen yatırımcı Marc Faber’in kim olduğu Türkiye ekonomisine yönelik yaptığı açıklamaların ardından merak konusu oldu. İşte, 'Marc Faber kimdir?' sorusunun yanıtı...

1946 yılında İsviçre'de dünyaya gelen Marc Faber, kurucu editörü olduğu 'Gloom Boom & Doom Report'ta aylık yatırım raporları ve ekonomi değerlendirmeleri yazıyor. Zürih Üniversitesi'nde ekonomi eğitimi gören ve 24 yaşında doktorasını tamamlayan Faber, 1973'te Hong Kong'a taşındı. O yıllardan beri Asya'da faaliyet gösteren Faber, ekonomi alanında çeşitli kitaplar da yazdı.

Ünlü yatırımcı son olarak, “Türk hisseleri ABD doları üzerinde değerlendiriliyor. Şu anda alım sınırı içerisindeler. Bir miktar Türk hissesi alacağım, ETF's (Borsa Yatırım Fonu (BYF) olarak ifade edilen Exchange Traded Funds). Şu anda elimde Türk tahvilleri var. Portföyüm içerisinde çok büyük miktarda olmasa da mevcut. Bence Türk varlıklarına yatırım yapma zamanı.” yorumunu sonrası gündeme geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!