Manisa'da akıllı sınıflar oluşturuluyor

Güncelleme Tarihi:

Manisada akıllı sınıflar oluşturuluyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2010 10:52

MANİSA Milli Eğitim Müdürlüğü, merkezdeki toplam 121 ilköğretim okulu ile lisede ‘akıllı sınıflar’ oluşturmak için çalışmalara başladı. Cemal Ergün ve Halil Yurtseven İlköğretim Okulları’nda, öğrenciler derslerini dokunmatik tahtadan öğreniyor. İl Milli Eğitim Müdür Vekili Aziz Ersoy, “Hedefimiz artık kara tahta dönemini bitirmek” dedi.

"Akıllı sınıf’ projesi kapsamında pilot okul olarak belirlenen Cemal Ergün ile Halil Yurtseven İlköğretim Okulları’nda öğretmenler haftada birer saat akıllı sınıflarda, dokunmatik tahtalar eşliğinde öğrencilere teknolojik ortamda görsel olarak ders veriyor.

Halil Yurtseven İlköğretim Okulu Müdürü Melih Karakaş, akıllı sınıfın eğitim- öğretim yılının ikinci yarısında oluşturulduğunu belirterek, sınıftaki dokunmatik tahta sayesinde öğrencilerin de daha çok öğrenme isteği duyduğunu söyledi. Dokunmatik tahtayla istenilen bilgiye anında ulaşılabildiğini söyleyen Karakaş, “Bu tahtanın kullanılması konusunda öğretmenlere bir haftalık bir kurs verdik. Ardından öğretmenlerimiz haftada bir gün kendi derslerini akıllı sınıflarda işlemeye başladı. Öğrencilerin dokunmatik tahtalar sayesinde derslerini daha kolay ve pratik bir şekilde öğrendiklerini gördük” dedi.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Aziz Ersoy da, Milli Eğitim Bakanlığı’nın modüler eğitime geçilmesi konusunda çalışmalar yaptığına dikkat çekerek, akıllı sınıfların da bu çalışmaya dahil olduğunu söyledi. Öncelikli hedeflerinin merkezdeki 95 ilköğretim ve 26 lisede ikişer akıllı sınıf kurmak olduğunu kaydeden Ersoy, “Şu anda bütün sınıfları akıllı sınıflara çevirmek kolay değil. Çünkü maliyetli bir iş. Bunu kendi bütçemizden kaldırmamız mümkün değil. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında merkezdeki okullarımızın tamamında ikişer akıllı sınıf oluşturacağız. Öncelikle öğrencilerimizin dokunmatik tahtalara adaptasyonunu sağlayacağız. Tüm sınıflarımızı akıllı sınıflara çevirmek için finansman arayışına gireceğiz. Bu konuda hayırseverlerimizin ve İl Genel Meclisimizin bize destek olacağına inanıyoruz” diye konuştu.
Aziz Ersoy, akıllı sınıflardaki dokunmatik tahtalarda hem Milli Eğitim Bakanlığı'nın tüm ders müfredatının bulunduğunu, hem de internet ortamında bilgiye hızlı bir şekilde ulaşıldığını söyledi. Ersoy, “Bu tahtalar sayesinde öğrencimiz yazı yazabilecek, konuları görsel takip edebilecek, fotoğraflar üzerinde şekil değişikliği yapabilecek. Yani teknolojiyi en iyi şekilde kullanabilecek. Bilgiye pratik ve daha hızlı ulaşabildikleri için derslerinde de başarı sağlayacaklar” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!