Manisa'da 40 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Manisada 40 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2017 23:59

MANİSA’da, son bir ay içinde 4 kez askerlerin, yedikleri yemeklerden zehirlenmesi üzerine başlatılan soruşturmada gözaltına alınanların sayısı 40’a yükseldi.

Haberin Devamı

17 Haziran’da akşam yemeği sonrası hastaneye kaldırılan 731 askerden tedavisi tamamlanan son 3’ü de dün taburcu edildi. Manisa Valiliği, 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı’ndaki zehirlenen askerlerin tamamının tedavilerinin ardından birliklerine döndüklerini açıkladı.

Kışlaya yemek veren şirketin Manisa’daki 24 çalışanı gözaltı sürelerinin bir gün uzatılması üzerine dün sağlık kontrolünden geçirildi. Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, “Manisa merkezinde, sorumlu gördüğümüz yemek şirketinin bazı çalışanları var. Onlar da gözaltına alındı. Gözaltı sayısı 40’a yükseldi” dedi.

Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, avukatlardan oluşan bir komisyon kuracaklarını belirterek şunları söyledi: “Asker ve ailelerinden talep geldiği takdirde, biz kendilerine ücretsiz olarak hukuki danışmanlık hizmeti vermeye hazırız.”

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer de, “İlk olayda sonuçları hastalara vermediler. Kültür sonuçları, 22 Haziran Perşembe sabahı belli olur. Sonuçları hem ben, hem de hasta yakınları isteyecek. Ortada bir suç var, üstü kapatılmaya çalışılıyor. O tetkikleri yayınlamıyorlar” dedi.

BAKMADAN GEÇME!