Manisa Valisi: Paniğe kapılmayın

Güncelleme Tarihi:

Manisa Valisi: Paniğe kapılmayın
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2005 11:35

Manisa Valisi Orhan Işın, Turgutlu'da bir evin çatısında beslenen güvercinlerden ölenler olması üzerine, güvercinlerle teması olan kişilerden kan alınması olayıyla ilgili, halkın paniğe kapılmamasını isteyerek, “Laboratuvar sonuçlarını bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Vali Işın, şüphe üzerine kanları alınan kişilerin hastanede tutulduklarını belirtti.

İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerinin ölen güvercinlerden numuneler alarak, Bornova Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'ne gönderdiğini ifade eden Işın, Bornova'daki laboratuvardan gelecek sonuçları beklediklerini bildirdi.


Işın, şunları kaydetti: “İlk aşamada bize aktarılan, kuş gribinin güvercinler yoluyla bulaşmasının istisnai bir durum olduğu yönünde. Her ne kadar, ölen güvercinlerin Balıkesir güvercini olduğu iddia ediliyorsa da vatandaşımız güvercinlerini Manisa'dan satın almış. Yine de sonucu görmeden bir şey söyleyemeyiz. Halkımızın da bu konuda paniğe kapılmasına gerek yok. Hastanedeki kişileri şimdilik kontrol altında tutacağız.”

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ TAY

Manisa İl Sağlık Müdürü Ziya Tay da hastanede bulunan kişilerde ”Kuş gribi vardır, yoktur” demenin yanlış olacağını ifade ederek, ”Kuş gribi olma ihtimali şimdilik çok zayıf. Ancak durum laboratuvar sonuçları kesinleştikten sonra belli olacak. Turgutlu'daki hastanede konuya gerekli hassasiyet gösterilmektedir. Ben de ilçeye gidip durumu yerinde inceleyeceğim” diye konuştu.

Turgutlu'da bir evin çatısında beslenen güvercinlerden bazılarının ölmesi sonucu, güvercinlerle temas eden kişiler ilçedeki 82. yıl Devlet Hastanesi'ne kaldırılmış ve kuş gribi şüphesiyle kan örnekleri alınmıştı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!