Manet için 12.5 milyon dolar topladılar

Güncelleme Tarihi:

Manet için 12.5 milyon dolar topladılar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2012 11:34

İngiltere’de Ashmolen Müzesi, ünlü Fransız ressam Edouard Manet’nin başyapıtı kabul edilen ‘Matmazel Claus’un Portresi”ni elinde tutmak için 12.5 milyon dolar topladığını açıkladı.

Haberin Devamı

Oxford kentindeki müze, toplanan miktarın büyük bir kısmının şans oyunlarından kültürel projelere ayrılan fondan, 1.5 milyon doların ise kurumsal ve bireysel bağışlardan geldiğini kaydetti. İngiliz hükümeti, geçen yıl 44 milyon dolara yabancı bir koleksiyoncu tarafından satın alınan ‘Matmazel Claus’un Portresi’ adlı eserin satışını engellemişti. İngiltere’de yasal düzenlemeler, kamu kuruluşlarının kültürel öneme sahip eserleri ucuz fiyata satın almasına olanak tanıyor. 111 x 70 santimetre büyüklüğündeki yağlıboya tablo, Manet’nin öldüğü yıl olan 1884’ten bu yana İngiltere’de bulunuyordu.

Fransız Emprestyonist akımının en önemli temsilcilerinden Manet, 1868 yılında tamamladığı tabloda eşi Suzanne Leenhoff’un yakın arkadaşı Fanny Claus’u resmetmişti. Müze, eserin gelecek yıl farklı kentlerde sergilenebileceğini belirtti. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!