Mandela'nın çifte mutluluğu

Güncelleme Tarihi:

Mandelanın çifte mutluluğu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 1998 00:00

Haberin Devamı

Nelson Mandela, Güney Afrika'da siyahların hakkını savunduğu için, tam 27 yıl hapis yattı. Serbest bırakıldı, ardından devlet başkanı seçildi. Geçen hafta sonunda da 80'inci doğum gününde dünya evine girdi. Mandela, bu çifte mutluluğunu, önceki akşam verdiği muhteşem bir partide dostlarıyla paylaştı.

Sekseninci doğum gününde sevgilisi Graca Machel ile evlenen Güney Afrika Devlet Başkanı Nelson Mandela, bu çifte mutluluğunu büyük bir parti vererek kutladı. Steve Wonder, Michael Jackson, Dann Glover, Naomi Campbell gibi, sinema, müzik ve podyum dünyasından birçok ünlünün katıldığı parti, bir yıldızlar geçidine dönüştü.

Parti, Johannesburg ile Pretoria arasında bulunan Midrand kentindeki Gallaghar Malikanesi'nde yapıldı. Mandela ve eski Mozambik Devlet Başkanı'nın eşi olan Graca Machel, ilk kez evlendikten sonra birlikte kamuoyu önüne çıktılar. Graca Machel'in aşkıyla yaşadığı tüm acıları unutan Mandela, genç bir delikanlıyı andırıyordu. Son derece heyecanlı ve duygusal olduğu dikkat çeken Mandela, zorlukla konuşabildi.

‘‘Hayatımda çok ender anlarda konuşmakta zorlandım’’ diyen Nelson Mandela, ‘‘Ben ve eşim...’’ dedikten sonra alkışlar ve tezahüratlar eşliğinde Machel'i öptü ve sözlerini ‘‘sizlere teşekkür etmek istiyoruz’’ diyerek tamamladı. Çevreleri ellerinde birer mum bulunan 80 çocuk tarafından çevrilen Mandela çifti, ünlü konukların söylediği ‘‘Happy Birthday’’ şarkısının eşliğinde pastanın üzerindeki mumu üflediler. Ancak yeni evliler, üçüncü denemede mumu söndürebildiler. Çift, konfeti yağmurunda ayakta alkışlandı. Geceye yaklaşık 2000 davetli katıldı. Michael Jackson, Stevie Wonder, Nina Simone, Naomi Campbell, Danny Glover gibi sinema, müzik ve moda dünyasının ünlü isimlerinin yanı sıra Nobel edebiyat ödüllü G. Afrikalı romancı Nadine Gordimer, Zambiya Devlet Başkanı Kenneth Kaunda, Güney Afrika Devlet Başkan Yardımcısı Thabo Mbeki davletliler arasında yer aldı. Davetliler geceye 1200 dolarlık bilet alarak katıldılar. Doğum günü partisinden elde edilen gelir, gelecek hafta düzenlenecek ‘‘Ulusa Hediye’’ konserleri için harcanacak. Bir kısmı ise hayır kurumlarına dağıtılmak üzere Nelson Mandela Millennium Fonu'na aktarılacak. Televizyonların naklen yayınladığı partiyi 150 milyon kişinin izlediği tahmin ediliyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!