Manço'nun evi müze oldu

Güncelleme Tarihi:

Mançonun evi müze oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2010 17:28

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, sanatçı Barış Manço'nun müze konsepti ile yeniden düzenledikleri Moda'daki evinin 9 Haziranda açılacağını belirterek, “Bu eve gelen dolu dolu Barış'ı yaşayıp öyle dönecek” dedi.

Haberin Devamı

Öztürk, sanatçı Barış Manço'nun, Moda'daki evinde düzenlediği basın toplantısında, Moda Kamil Paşa Sokak'taki köşkü, Halk Bankasından kiraladıklarını ve iki yıldır devam eden çalışmaları tamamladıklarını söyledi.

Evde, sanatçının şarkılarının yazılı olduğu plak şeklinde masalar, “Adam Olacak Çocuk Köşesi”, koltuğunda oturan “Süper Babaanne”, bahçesinde “Domates-biber-patlıcan” ve “Arkadaşım Eşek” heykellerinin bulunduğunu kaydeden Öztürk, yeniden düzenlenen köşkün, resmi açılışının, ailesinin isteği üzerine halen askerde bulunan oğlu Doğukan Manço'nun da katılması için 9 Haziran'da yapılacağını dile getirdi.

Mançonun evi müze oldu
 
Mançonun evi müze oldu

Haberin Devamı

Manço'nun yurt dışında grafik eğitimi aldığını, bu nedenle elbiselerini kendisinin çizdiğini ifade eden Öztürk, şöyle konuştu:

“Bu evle birlikte Manço'yla ilgili yeni şeyler öğrendik. Duvardaki tabloları da Barış kendi yapmış. Aynı zamanda resim kabiliyeti olan bir insandı. Dolayısıyla evin neresine bakarsanız bakın, Manço'yu göreceksiniz. Barışın ciddi bir antika merakı varmış. Barış, birçok özelliği olan, çok yönlü bir sanatçı. Evi dolaştığınız zaman, Barış'ın müziğiyle beraber bütün bunları hissedebileceksiniz. Bu eve gelen dolu dolu Barış'ı yaşayıp öyle dönecek. Evin her köşesinde, her duvarında, her yerinde Barış ve müziği var. Hayranları, Barış Manço'nun çok yönlü sanatçı olduğunu ve uluslararası alanda neden tanındığını bir kez daha, bu evde anlayacaklar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!