'Manavgat Suyu' projesinde 'nakliye' pürüzü

Güncelleme Tarihi:

Manavgat Suyu projesinde nakliye pürüzü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2001 00:00


Son aşamasına geldiği belirtilen Manavgat suyunun İsrail'e satılmasına ilişkin müzakere sürecinde yeni bir pürüz çıktı. İsrail tarafı, su taşımacılığına ilişkin ihale sürecini bir ay ertelerken, Devlet Su İşleri (DSİ) üst düzey heyetinin yarın İsrail'e yapacağı ziyaretin de ileri bir tarihe bırakıldığı öğrenildi.

İsrail'in satın almayı planladığı Manavgat suyunun bu ülkeye taşınması işlerine

Türk şirketlerince yoğun talep olması, ihale çalışmalarına da yansıdı. İsrail tarafı, Türk taşımacılık şirketlerinin ihale ile ilgili yönettikleri teknik soruları yanıtlamak için zamana ihtiyaç olduğu gerekcesiyle tüm ihale sürecini bir ay erteledi.

Bu karar üzerine fiyat ile ilgili müzakereleri sürdürmek amacıyla yarın İsrail'e gitmesi planlanan DSİ heyetinin ziyareti de ertelendi.

Konuya yakın kaynaklara göre, Manavgat suyunun satışı konusunda Türkiye ile İsrail arasında yapılan müzakelerde İsrail tarafı ağırlığı fiyat indirimine verirken, Türk tarafı su taşıma işlerinin Türk şirketlerine verilmesi için bastırıyor. Deniz Ticaret Odasına bağlı sekiz Türk şirketinin Manavgat suyunun İsrail'e taşımaya talip olduğu belirtiliyor.

Manavgat suyunun İsrail'e satılmasına ilişkin son müzükereler, mayıs sonunda Ankara'ya gelen bir İsrail heyeti ile yapılmıştı. (anka)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!