Mamasının yerini biliyor

Güncelleme Tarihi:

Mamasının yerini biliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2007 00:00

Doğal ortamı dışında büyümesi uygun değil diye uyutulması önerilen yavru kutup ayısı Knut, dün Berlin Hayvanat Bahçesi'nde ilk kez ziyaretçiler önüne çıktı.

Foto muhabiri ve kameramanlardan oluşan bir basın ordusunun akın ettiği hayvanat bahçesinde bir öğrenci grubu "Knut'u istiyoruz! Knut'u istiyoruz!" diye slogan attı. Kendisine ayrılan, etrafı sularla çevrili bir adacıkta ilk kez dolaşan Knut, yaptığı türlü türlü numaralarla izleyenlerin kalbinde taht kurdu. Burnunu su birikintisine soktu, bakıcısı Thomas Dörflein'e öpücük verdi, üzerine tırmandı, çizmelerini kemirdi... Bakıcının cebine sakladığı mamayı bile bulup, çıkardı. Kendisini izleyen kalabalığı da patisini kaldırarak selamladı...

OYUNCAKLARI SATILIYOR

Sırt üstü yatıp "kocakarılar hamamda nasıl bayılır" bile yaptı. Hele o dili dışarıda objektife poz vermesi yok mu, yıktı ortalığı. Alman Çevre Bakanı Sigmar Gabriel de sponsorluğunu üstlendiği Knut'un yanında boy gösterdi. Knut ve kardeşi aralık ayında doğduğunda anneleri tarafından reddedilmişti. Kardeşi fazla yaşamadı ancak hayvanat bahçesinde bakıcısı Dörflein'in biberonla beslediği ve gitarıyla Elvis Presley'den parçalar bile dinlettiği Knut, bugüne kadar sağlıklı biçimde gelişmesini sürdürdü. Şimdiden oyuncak Knut'lar satılmaya başlandı. Bu küçük pamuk yumağı için şarkı bile yazıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!