Maltepe Cezaevi’nde aile bayramlaşması

Güncelleme Tarihi:

Maltepe Cezaevi’nde aile bayramlaşması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2018 20:48

Maltepe Cezaevi’nde tutuklu olan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, eşi ve kızıyla bayramın son günü cezaevinde kucaklaştı.

Haberin Devamı

Ziyaretin ardından yazılı açıklama yapan Oya Berberoğlu özetle şunları kaydetti:

“Enis’in morali de sağlığı da iyi. Öncelikle herkesin Kurban Bayramı’nı kutluyor. Sağlık, mutluluk, barış, dayanışma, kardeşlik, adalet dolu nice günler, bayramlar diliyor. Görüşte bize peynirli sandviç hazırlamış, çayla beraber bayram kahvaltımızı yaptık, görüşmekten dolayı mutlu olduk.

‘İKİNCİ KİTABI BİTTİ’

Enis’in adaletsizliğe, siyasetsizliğe karşı aldığı kendini ikinci tecrite sokma eylemi sürecek. Bizle bayramlaşması istisnaydı. İkinci kitabı bitti, üçüncüsünü yazmaya başlamış. Kendisi iktisatçı olduğu için ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizden nasıl çıkılacağına ve dış baskılar üzerine bir makale kaleme almış, önümüzdeki günlerde yayımlanacak.

‘ADALETE İNANCI KALMADI’

Haberin Devamı

24 Haziran seçiminden sonra üçüncü kez İstanbul milletvekili olan Enis’in anayasal hakkının tanınması için Yargıtay’a başvurulmuştu. Talep reddedilmişti, bu nedenle itiraz ettik.

Yargıtay 17. Ceza Dairesi’nin önümüzdeki günlerde kararını açıklamasını bekliyorum. Enis’in bunca hukuksuzluktan sonra adalete inancı kalmamış durumda. ‘Bundan sonra mücadelem siyasi olacak’ dedi.
Ben umudumu korumaya devam ediyorum. Umarım Yargıtay yaşadığımız bu haksızlığı düzeltir, yargı bağımsızlığı ve hukuk devleti için örnek teşkil edecek bir karara imza atar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!