Maliki: Teröristin üstesinden gelmeliyiz

Güncelleme Tarihi:

Maliki: Teröristin üstesinden gelmeliyiz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2010 01:08

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Irak toprakları kullanılarak komşu ülkelere saldırı düzenlenmesinin sorun olduğunu söyledi ve “Sorunun tedaviye ihtiyacı var. Tek tedavi komşu ülkelerin güvenliğini hedef alan teröristin üstesinden gelmektir” dedi.
Maliki, düzenlediği basın toplantısında, Irak devletinin içinde bulunduğu zor şartların bazı terörist gruplar tarafından kullanılarak komşu ülkelere saldırılar düzenlendiğini ve bunun kendileri için büyük sorun teşkil ettiğini, bu sorunun biran önce çözülmesi gerektiğini söyledi. Maliki, şöyle konuştu:
“Bu sorunun tedaviye ihtiyacı var. Bunun tek tedavisi komşu ülkelerin güvenliğini hedef alan teröristlerin üstesinden gelmektir. Komşu ülkelerin topraklarımıza girmesi ya da topraklarımızı bombalamaması ve bunun neticesinde vatandaşlarımızın ölmemesi için komşu ülkelere haklı gerekçe vermemek lazım. Bunun için de teröristlerin üstesinden gelmemiz gerekir. Siyasi sorumluluğumuz gereği egemenliğimizin çiğnenmesini ve topraklarımıza girilmesini gerekçe ne olursa olsun kabul etmiyoruz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!