Malatya'daki 41 çocuk İstanbul'da

Güncelleme Tarihi:

Malatyadaki 41 çocuk İstanbulda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2005 00:21

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eab08ff018fbb8f8907422
THY'nin tarifeli uçağıyla Ankara aktarmalı olarak İstanbul'a getirilen çocuklar, Atatürk Havalimanı VIP Salonu'ndan çıkartıldı.

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürü İsmail Barış ve 12 görevlinin nezaretinde gelen çocuklar, VIP personelinin de yardımıyla midibüslere bindirildi.

İsmail Barış, burada yaptığı açıklamada, Malatya'daki olayda mağdur olan çocukların İstanbul'da Semiha Şakir Çocuk Yuvası'nda 2-3 ay süreyle psikolojik rehabilitasyona tabi tutulacaklarını, SHÇEK ile üniversitelerden uzman psikolog ve psikiyatristlerin çocuklarla ilgileneceğini söyledi.

Çocukların İstanbul'da bulunacakları süre içinde Malatya'daki yuvanın elden geçirilerek modern bir hale getirileceğini belirten Barış, ardından da çocukların tekrar yuvaya yerleştirileceğini bildirdi.

Haberin Devamı

SHÇEK Genel Müdürü Barış, basın mensuplarından da çocukların psikolojileri açısından konuya daha duyarlı yaklaşmalarını istedi.

SEMİHA ŞAKİR ÇOCUK YUVASI'NA YERLEŞTİRİLDİLER

İstanbul'a getirilen çocuklar, Göztepe'deki Semiha Şakir Çocuk Yuvası'na yerleştirildi.

Çocuklarla birlikte Semiha Şakir Çocuk Yuvası'na gelen Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürü İsmail Barış, gazetecilere yaptığı açıklamada, Malatya Çocuk Yuvası'ndaki 41 çocuktan zihinsel özürlü olan birinin Malatya'daki bir yuvaya yerleştirildiğini belirtti.

İstanbul'a getirilen çocuklardan 0-2 yaş grubundaki 7'sinin Bahçelievler'deki 0-3 yaş grubu çocuk yuvasına gönderildiğini ifade eden Barış, 33 çocuğun ise Semiha Şakir Çocuk Yuvası'na yerleştirileceğini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!