Malatya'da uyuşturucu operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Malatyada uyuşturucu operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2012 12:55

Malatya'da polis ekiplerince düzenlenen iki ayrı uyuşturucu operasyonunda, 79 kilo 626 gram sıvı metamfetamin ve 40 kilogram eroin ele geçirildi.

Malatya Valisi Ulvi Saran, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü önünde düzenlediği basın toplantısında, ekiplerin dün yaptığı titiz ve dikkatli çalışmalar neticesinde iki ayrı operasyonda yüklü miktarda uyuşturucu madde ele geçirildiğini bildirdi.

Ekiplerin, dün sabah saatlerinde yol kontrolü sırasında yabancı uyruklu 3 kişinin bulunduğu bir aracın yakıt tankında 79 kilo 626 gram sıva metamfetamin ele geçirdiğini belirten Saran, ayrıca aynı gün akşam saatlerinde birbirleriyle bağlantılı olan 4 kişinin içinde bulunduğu iki ayrı araçta da 40 kilogram eroin bulunduğunu edildiğini kaydetti.

Saran, “Bu çalışmalarla elde edilen sonuçların önemi, sıvı metamfetaminin Türkiye'de tek bir defada yakalanan en büyük miktar olması, 79 kilogram kadar. Türkiye'de çok fazla rastlanan bir uyuşturucu çeşidi değil. İkincisi de bu iki vakanın aynı gün ortaya çıkmış olması. Elde edilen bu sonuçlar uyuşturucuyla mücadelede önemli bir adım” diye konuştu.

Örgüt bağlantısı araştırılıyor

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Saran, uyuşturucu maddelerin batıya sevk edilme aşamasındayken ele geçirildiğini, bir örgüt bağlantısı olup olmadığının araştırıldığını söyledi.

Metamfetaminin içeriği itibariyle çok önemli bir uyuşturucu madde olduğunu dile getiren Saran, “Türk pazarında çok fazla bilinen bir şey değil. Etkili ve son derece zararlı, kötü sonuçları olan ve Türkiye'de çok bilinmiyor ama Avrupa'da özellikle Amerika Birleşik Devletleri'nde ve Uzakdoğu'da yaygın kullanılan bir madde” dedi.

Saran, çalışmalarından dolayı ekipleri tebrik etti.

Eroini kaldırım taşlarının içine gizlemişler

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonların görüntüleri de basın kuruluşlarına dağıtıldı. 3 dedektör köpeğinin de kullanıldığı iki ayrı operasyonda, 3'ü İran uyruklu 7 kişi gözaltına alındı.

Metamfetamin maddesiyle yakalanan İran uyruklu H.A.H, F.F. ve H.A. ile eroin ele geçirilen araçtaki E.E, M.Y, G.G. ve İ.E'nin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Şüphelilerin, 40 kilo eroinin bir bölümünü araç içindeki beton kaldırım taşlarının içine yerleştirdiği, geri kalan kısmını da spot lambalarının içiyle kapı döşemelerinin arasına gizlediği öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!