Son dakika! Malatya’da sandık başında kavgada iki kişi öldü! Saldırıyla ilgili 4 kişi yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Son dakika Malatya’da sandık başında kavgada iki kişi öldü Saldırıyla ilgili 4 kişi yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2019 11:25

MALATYA’nın Pötürge ilçesinde, oy verme işlemi sırasında çıkan kavgada 2 kişi, tabancayla vurularak yaşamını yitirdi. Kavgayla ilgili AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de açıklama yaptı. Çelik, "Emniyet ve savcılık ortak bir çalışmayla bu işin sorumlularının açığa çıkarılması için bir çalışma yürütülecek. Sorumlu olan kimse mutlaka cezalandırılacaktır." dedi. Malatya Valisi Aydın Baruş ise saldırıyla ilgili 4 kişinin yakalandığını açıkladı.

Haberin Devamı

Olay, saat 10.30 sıralarında Pütürge ilçesi Bölünmez Mahallesi’nde meydana geldi. Mahalli İdareler Genel Seçimleri için Bölünmez Mahallesi İlkokulu’na kurulan sandık başında, oy kullanma işlemi sırasında iki grup arasında tartışma çıktı.

Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavga sırasında tabancayla vurulan Hasan Aktaş ile İlyas Aktaş, yaşamını yitirdi. Güvenlik güçlerinin müdahale ettiği kavganın ardından tabancayı ateşlediği belirtilen kişi gözaltına alındı. 2 kişinin cansız bedenleri, yapılan incelemelerin ardından morga kaldırıldı.

Güvenlik güçleri, olayların daha fazla büyümemesi için okul çevresinde ve mahallede geniş güvenlik önlemi alındı.

MALATYA VALİSİ: 4 KİŞİ YAKALANDI

Malatya Valisi Aydın Baruş, Pütürge’de oy verme işlemi sırasında 2 kişinin öldüğü silahlı saldırı ile ilgili 4 kişinin yakalandığını açıkladı.

Valilik binasında konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Aydın Baruş, “Pütürge ilçemize bağlı Bölünmez Mahallesi'nde saat 10.00 civarında seçim sandığı başında yaşlı vatandaşlarımıza oy kullandırmak konusunda çıkan tartışma neticesinde 2 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti, 1 vatandaşımız da hafif şekilde yaralandı. Bu olayın failleri olduğu değerlendirilen 4 şahıs olayın akabinde jandarma ekiplerimiz tarafından yakalanmışlardır. Olayla ilgili soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından bizzat yürütülüyor. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan başsağlığı diliyorum. Yaralı vatandaşımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

Haberin Devamı

"HERKES SAĞDUYULU DAVRANMALI"

Vali Baruş, siyasi parti temsilcileri ile bir toplantı yaptıklarını ifade ederek, “Bu toplantı neticesinde ortak değerlendirmemiz herkesin sağduyulu davranması. Herkes bu sağduyulu davranışı gösterirse bu süreci sükunet içerisinde atlatırız. Herkesi dikkatli konuşmaya ve davranmaya davet ediyoruz. Şu anda gerginliğin devam etmemesi için gerekli her türlü tedbiri aldık” diye konuştu.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK'TEN AÇIKLAMA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Malatya'da sandık başında 2 kişinin öldüğü kavgayla ilgili açıklama yaptı. Çelik, şunları söyledi:

''Olay olduğu andan itibaren İçişleri Bakanımız yakın biçimde olayla ilgileniyor. Aynı şekilde Adalet Bakanımız. Cumhurbaşkanımız bundan büyük bir üzüntü duydu. Hepimizin için büyük üzüntü kaynağı.

Haberin Devamı

Şimdi emniyet ve savcılık ortak bir çalışmayla bu işin sorumlularının açığa çıkarılması için bir çalışma yürütülecek. Sorumlu olan kimse mutlaka cezalandırılacaktır. Türkiye'nin her yerindeki vatandaşlarımız lütfen çatışma çıkaracak, kavga ve benzeri olaylara sebebiyet verecek olaylardan uzak duralım. Bugüne daha fazla acı karışsın istemiyoruz.

Eğer herhangi bir mesele varsa ilgili görevlileri çağırarak olaya müdahale etmelidirler. Üzüntümüz büyüktür.

Biz bu meselede bu polemiğe girmek istemeyiz Mekanları cennet olsun. O açıklamada da partiler arası mesele gibi duruyor. Bundan uzak durmak gerekir. Partiler arasındaki bir husumet gibi sorumsuzluktan kaçınmak gerekir. Bu polemiğe girmeyeceğiz. Saadet Partisi camiasına ve ailelerine baş sağlığı diliyoruz.''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!