Malatya'da irticacı kaymakam

Güncelleme Tarihi:

Malatyada irticacı kaymakam
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 1998 00:00

Haberin Devamı

Malatya'nın Yeşilyurt İlçesi, son günlerde yoğun irticai faaliyetlere sahne oldu. Bu faaliyetlerin büyük ölçüde kamu kurumlarında yoğunlaştığı ortaya çıktı. Faaliyetlerin odak noktasını Yeşilyurt Kaymakamı Mehmet Şahin oluşturuyor.

Memurlara tehdit

Yakın izlemeye alınan Şahin, Başbakanlığın kılık kıyafetle ilgili genelgesini ‘‘Başı açıklara, mini eteklilere, dudağı rujlulara niye karışmıyorlar da, tesettürlü insanlarla uğraşıyorlar’’ eleştirisiyle dikkat çekti. Şahin, ardından maiyetindeki memurları ‘‘Durumu idare edin, yoksa sizin için kötü olur’’ diyerek tehdit etti. Şahin, hizmete açılan Yeşilyurt Devlet Hastanesi'ndeki kadroları büyük ölçüde kendi görüşüne yakın memurlarla doldurdu.

Öteki irticacılar

Yeşilyurt'taki irticai faaliyetle suçlanan diğer kamu görevlileri ise şöyle:

NURDAN ŞAHİN:

Kaymakam Mehmet Şahin'in eşi. Hukuk mezunu olan Nurdan Şahin, bir süre önce Yeşilyurt Atatürk İlöğretim Okulu'nda stajyer öğretmen olarak göreve başlatıldı. Şahin, stajyer öğretmenlerin asaletlerinin onanması töreni sırasında İstiklal Marşı'na katılmayıp, herkesin gözü önünde cam arkasından töreni gezinerek izledi. Şahin, belgesini alacağı sırada hemen törene döndü.

ABDULLAH AYDOĞMUŞ:

İmam hatip kökenli olan Aydoğmuş, halen Milli Eğitim Müdürlüğü Personel Şube Müdürü. Malatya bölgesindeki öğretmen atamalarında etkili olduğu, kendi görüşüne yakın personeli atadığı, bu ilde öğretim kadrolarında meydana gelen ve 10 yıllık bir geçmişe dayanan irticai yapılanmanın kilit sorumlularından biri olduğu bildiriliyor.

AHMET ÇİÇEK:

Yeşilyurt İmam Hatip Lisesi Müdürü. Açıkça irticai propaganda yapması ve tesettürlü kadın öğretmenlere ayrıcalıklı davranmasıyla tanınıyor. Erkek öğrencileri namaz kılmaları için zorlayor, karşı gelenleri cezalandırıyor.

CEMAL ELBİR:

Yeşilyurt İmam Hatip Lisesi edebiyat öğretmedi. İrticai propaganda yapan Elbir'e çevresindekiler genellikle ‘Şeyhim’ ya da ‘Şıhım’ diye hitap ediyor.

Ayrıca Hakim Ali İhsan Demirel ve Yeşilyurt Karakol Amiri Murat Demirtaş da, Kaymakam Mehmet Şahin ile yakın çalışan isimler olarak biliniyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!