Malatya'da dünya kitap okuma rekorunu kırdılar

Güncelleme Tarihi:

Malatyada dünya kitap okuma rekorunu kırdılar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2011 14:45

Malatya İnönü Stadında toplanan yaklaşık 22 bin kişi, “kitap okuma rekoru” denemesi için aynı anda 20 dakika kitap okudu.

Haberin Devamı

BİR STAT DOLUSU İNSAN AYNI ANDA KİTAP OKUDU / Foto Galeri

Valilik İl Milli Eğitim İl Müdürlüğü işbirliği ile bir kırtasiye firmasının koordinatörlüğünde yapılan kitap okuma rekor demesi, noter huzurunda gerçekleşti.
Malatya Valisi Ulvi Saran, İnönü Statı'nda gerçekleştirilen etkinliğin ardından gazetecilere, yaklaşık 22 bin genç ve yetişkinin aynı anda ve yerde sesli kitap okuyarak, dünya kitap okuma rekorunu kırdığını söyledi.

Guinnes rekorlar kitabına girmeye hak kazandıklarını dile getiren Saran, şunları kaydetti:
“Toplam 22 bine yakın genç ve yetişkin aynı anda ve yerde toplu bir şekilde kitap okuyarak, bu rekoru kırmayı sağladı. Amacımız, anlık bir performans sergilemek suretiyle bir gösteri yapmak değil, bu rekor denemesiyle bir mesaj vermekti.”

Mesajın, Malatya'da bir yıldan beri sürdürdükleri 'Malatya Okuyor Kampanyası'nın' vardığı sonuçları Türk insanın dikkatine sunmak olduğunu dile getiren Saran, şöyle konuştu:
“Rekor denemesindeki bu başarıda uyguladığımız projenin katkısı var. Kentte, son 7 ay içerisinde başlatığımız kampanya kapsamında 100 bini aşkın genç ve yetişkin, bir milyon 900 bin kitap okumuş bulunuyor. Haziran ayının sonuna kadar bu rakamın 2 milyonu aşmasını bekliyoruz. Rekor denemesiyle, Malatya'nın, rekorun arkasında yatan düzenli ve istikrarlı kitap okuma kampanyasını ve sonuçları ortaya koymak istedik. Türk insanın kitap okuma alanındaki yetersizliğini gidermesi açısında mesaj vermek istedik. Yaklaşık 22 bin kişinin aynı anda kitap okuma başarısına imza atması Türk insanına gerekli mesajı vermiş olacak” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!