Malatya seçim sonuçları grafikler ve oy oranları ile Hurriyet.com.tr'de!

Güncelleme Tarihi:

Malatya seçim sonuçları grafikler ve oy oranları ile Hurriyet.com.trde
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2019 15:24

Malatya seçim sonuçları, 31 Mart akşamı bölgede yer alan birçok seçmenin gündeminde yer almaya başladı. Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve ilçe belediye seçimleriyle birlikte muhtarlık seçimlerini de içerisinde barından 31 Mart yerel seçimleri, Hurriyet.com.tr üzerindne anbean takip edilebilecek. İşte, Malatya seçim sonuçları hakkında grafikler ve oy oranları

Haberin Devamı

Doğu Anadolu Bölgesi'nin büyük şehirlerinden Malatya'nın yerel seçim sonuçları grafikler ve oy oranları ile bölge halkının gündeminde yer alıyor. YSK kararına göre, Malatya'da oy vermenin başlangıç ve bitiş saatleri 07.00-16.00 olarak belirlenmişti. Yayın yasağının kalkmasıyla birlikte Malatya ve ilçelerinin anlık seçim sonuçları hurriyet.com.tr'nin seçim özel sayfasındaki yerini aldı. 2019 Malatya seçim sonuçları ve partilerin oy dağılımını görmek isteyenler seçime özel hazırlanan harita ile yaşadıkları bölgelerdeki sonuçları rahatlıkla takip edebilecek.

Türkiye'nin dört bir yanında bugün yerel seçim heyecanı yaşanıyor. Oy verme görevini Malatya'da yerine getiren seçmenler de seçim sonuçları için oy verme işleminin sona ermesi ve yayın yasağının kalkması ile birikte seçim sonuçlarını sorgulamaya başladı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve muhtarlık, diğer illerde, sırasıyla belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve muhtarlık, seçimlerine ait oy pusulalarının sayım ve dökümü yapıldı.

Haberin Devamı

Oy verme işleminin sona ermesi ve yayın yasağının kalkması ardından Malatya seçim sonuçları açıklanmaya başlanacak. Malatya ve ilçelerinin anlık seçim sonuçları, partilerin oy dağılımı, il il seçim sonuçları, en doğru ve en kesin seçim sonuçları tüm detaylarıyla hurriyet.com.tr seçim özel sayfasından görüntülenebiliyor.

Malatya'nın Pütürge ilçesinde oy kullanma işlemleri sırasında çıkan silahlı kavgada 2 kişi yaşamını yitirdi, bir kişi yaralandı.

Bölünmez Mahallesi'ndeki Bölünmez İlkokulunda, sandık görevlileri ile yaşlı bir çiftin kabine birlikte girip oy kullanmak istemesi üzerine tartışma çıktı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu silahla vurulan Hasan ve İlyas Aktaş, olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralanan Ali Aktaş ise 112 Acil Servis ekiplerince Pütürge Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olay yerine çok sayıda jandarma ekibi sevk edildi.

Valilikten konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Pütürge ilçesi Bölünmez Mahallesi'nde 31 Mart saat 10.00 sıralarında seçim sandığı başında yaşlı vatandaşlarımıza oy kullandırma konusunda çıkan tartışmada 2 kişi hayatını kaybetmiş, bir kişi hafif yaralanmıştır. Bu müessif olayın failleri olduğu değerlendirilen 4 şüpheli jandarma ekiplerince yakalanmıştır."

Cenazeler Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı

Öte yandan, olayda yaşamını yitirenlerin cesetleri İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin incelemelerinin ardından Pütürge Belediyesine ait cenaze nakil araçlarıyla Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı.

Aktaş ailesinin yakınları, cenazelerin kaldırılışı sırasında gözyaşı döktü, ağıt yaktı.

Olayın ardından okulda kurulan sandık, Bölünmez Camisi'ne taşınarak oy verme işlemi burada tamamlandı.

İl Jandarma Alay Komutanı Albay Necmi İnce de olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Haberin Devamı

Malatya seçim sonuçları grafikler ve oy oranları ile Hurriyet.com.trde

 

BAKMADAN GEÇME!