Makyaj yapmak orucu bozar mı? Oruçluyken ruj ve oje sürülür mü?

Güncelleme Tarihi:

Makyaj yapmak orucu bozar mı Oruçluyken ruj ve oje sürülür mü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2018 10:00

Ramazan ayını idrak eden vatandaşların bir numaralı gündem maddesi genellikle orucu bozan durumlar oluyor. Ramazan ayında oruç ibadetini yerine getiren kadınlar da, makyaj yapmanın orucu bozup bozmayacağını merakla sorguluyor. Oruçluyken ruj ve oje sürülüp sürülmeyeceğini araştıran vatandaşlar, 'Makyaj yapmak orucu bozar mı?' sorusuna yanıt arıyor. Peki, Makyaj yapmak orucu bozar mı? Oruçluyken ruj ve oje sürülür mü?

Haberin Devamı

Orucu bozan durumlar hakkında en çok merak edilenlerden biri de makyaj yapmanın orucu bozup bozmayacağı konusu. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın konu hakkında yaptığı açıklamaları sorgulayan vatandaşlar, 'Makyaj yapmak orucu bozar mı?' sorusuna yanıt arıyor. İşte, yüz binlerce kişinin yanıtını merak ettiği soru hakkında Diyanet'in verdiği cevap...

MAKYAJ YAPMAK ORUCU BOZAR MI?

Oruç bir şey yemek, içmek ve cinsel ilişkide bulunmaktan dolayı bozulur. Makyaj, saç boyamak ve saç bakımı bu kapsamda olmadığından orucu bozmaz.

HÜRRİYET RAMAZAN ÖZEL SAYFASI

hurriyet.com.tr'nin okurları için hazırladığı Ramazan sayfasından Ramazan ayı boyunca iftar ve sahur saatlerini sorgulayabilir, teravih namazı saatlerini öğrenebilirsiniz. Bunların yanı sıra Ramazan sayfamızdan Ramazan'a dair tüm merak edilen soruların cevaplarını bulabilir, ayrıca 'ramazanda sağlık' ve 'bugün ne pişirsem' bölümlerinden de faydalanabilirsiniz.

Haberin Devamı

HÜRRİYET RAMAZAN SAYFASINA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ

BAKMADAN GEÇME!