Maksim-Laila baloyla açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Maksim-Laila baloyla açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2002 00:24

İstanbul'un yeni eğlence mekanı olmayı amaçlayan Taksim-Maksim Laila, 31 Ekim akşamı açılıyor. Gazinocular Kralı Fahrettin Aslan'la ortağı Şefik Öztek, açılış gecesi bir balo düzenleyecek. Sanat ve sosyete dünyasından 700 kişinin davetli olduğu geceye konuklar Maksim'in arka kapısına serilecek kırmızı halının üstünde yürüyerek girecekler.

Erkeklerin smokin ve kadınların ise tuvalet giymeleri zorunlu. Geceyi Ceylan Pirinçcioğlu'nun sahibi olduğu VIP Şirketi organize edecek.

KLASİKLE MODERN BİRLEŞTİ

1958 yılında Zeki Müren'in assolistliğinde kapılarını açan ve 44 yıldır sanat müziğine hizmet veren Maksim Gazinosu, yeni eğlence mekanı Maksim-Laila olarak hazırlanırken tarihi dokusu bozulmadan restore edildi. Maksim-Laila'da bir gecede yaklaşık 2 bin kişi eğlenebilecek. Aylardır restorasyon işleriyle uğraşan Fahrettin Aslan'ın ortağı Şefik Öztek, şunları söyledi:

‘‘Biz klasikle moderni birleştirmeye çalışıyoruz. Eski Küçük Maksim dediğimiz yerde canlı müzik olacak. Büyük salonda restoranlar, ortasında gece kulübü, sahnenin olduğu yerde de bir bar olacak. Bir de gece geç saatlerde hizmet vermek üzere canlı müzik yapılan bir gece kulübü olacak. Orada kadın personel çalışacak.’’

Fahrettin Aslan ise ‘‘Eğer assolistler makul olsaydı gazino kültürü bitmezdi. O sanatçılar kendilerine çalıştılar. Müesseseye bir şey vermiş olsalardı, İstanbul'daki 20-30 gazino, bugün de ayakta olurdu’’ diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!