Mahsur kalan 11 kişi kurtarıldı

Güncelleme Tarihi:

Mahsur kalan 11 kişi kurtarıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2009 10:50

Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi'ne 56 kilometre uzaklıkta bulunan Yaylaköy'e av için çıkan köylüler ve ABD'li bir işadamından oluşan 11 kişilik bir ekip, kabus gibi geçen 6 günün sonunda kurtarıldı. hurriyet.com.tr'nin dün manşetine taşıdığı ''11 kişi kurtarılmayı bekliyor'' haberinin ardından çalışmalarını yoğunlaştıran kurtarma ekipleri sabah erken saatlerde köye ulaştı.

Haberin Devamı

Yola çığ düşmesi sonucu 1'i ABD'li 11 kişinin mahsur kaldığı köye, sabah saatlerinde bir iş makinesinin ulaştı.

Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'nden aldığı izinle 5 gün önce, boynuzlu dağ keçisi avlamak için yaylaya çıkan ABD'li Joe Cravley ile beraberindeki Milli Park görevlisi Ömer Kabil, Yayla köy muhtarı Naci Aydın, Rıza Gözlük, Abdullah Erzurumlu, Yunus Yıldırım, Nail Yıldırım, Meryem Yıldırım, Mustafa Kuru, Muhammet Nişancı ve Güven Aslan, gecen cuma gecesi, Çat köyü ile Yayla köy arasındaki yola çığ düşmesi sonucu burada mahsur kalmıştı.

hurriyet.com.tr'nin dün ulaştığı köylüler acil yardım çağrısı yaparak "Yiyeceğimiz tükendi. Isınmak için odun yakıyoruz ama o da bitmek üzere...Köyde tek bir telefon hattı çalışıyor ama o da kesilirse tüm iletişim kopacak" demişlerdi.

Haberin Devamı

Yeni çığ düşmeleri nedeniyle yol açma çalışmalarından netice alınamaması üzerine dün yola çıkan İl Özel İdaresi'ne ait bir eskavatör, bu sabah mahsur kalanların bulunduğu köye ulaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!