Mahmutlar'da yıkım kararı

Güncelleme Tarihi:

Mahmutlarda yıkım kararı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2005 11:56

Antalya'nın Alanya İlçesi'ne bağlı Mahmutlar Beldesi'nde 12 otelin ruhsata aykırı müştemilat ve eklentileriyle bazı evlerin yıkılacağı bildirildi.

Mahmutlar Belediye Başkanı Alaaddin Çakır, kaçak yapılarla mücadele konusunda kararlı olduklarını, bu kararlılığı göstermek için imara aykırı bina, eklenti ve müştemilatlar için yıkım kararı aldıklarını söyledi.

Çakır, yıkım kararının yarından itibaren tebliğ edilmeye başlanacağını bildirdi. Tebligat gönderilenler arasında beldedeki 12 otelin de bulunduğunu belirten Çakır, bu otellerin müştemilat ve eklentilerinin ruhsata aykırı olduğuna dikkati çekti.

Başkan Çakır, bu otellere yıkım işlemlerini yapmaları için 15 Kasım'a kadar süre verdiklerini, süre sonunda yıkılmayan yerleri kendilerinin yıkacaklarını kaydetti.

Çakır, ayrıca 7 kaçak binanın yıkımı için de karar aldıklarını bildirdi. Daha önce de bazı kaçak yapıları yıktıklarını anlatan Alaaddin Çakır, “Mahmutlar'da (Ben yaptım oldu) devri kapanmıştır. Herkes mevzuata uygun iş yapacak ve böyle yaşayacak. Geçmişte yapılan kaçak yapılar ve eklentilerini kesinlikle yıkacağız” dedi.

Çakır, geçen yıl da bazı kaçak yapıları yıktıklarını hatırlatarak, yıkım kararından kesinlikle geri dönülmeyeceğini sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!