Mahmud Abbas'tan 'Hamas' yalanlaması

Güncelleme Tarihi:

Mahmud Abbastan Hamas yalanlaması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2006 15:53

Filistinli bir yetkili, Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, seçimlerden sürpriz bir zaferle çıkan Hamas'a, şiddetten vazgeçmeden ve İsrail'i tanımadan hükümeti kurma görevi vermeyeceği yönündeki haberleri yalanladı.

Haberin Devamı

Abbas'a yakın olduğu belirtilen, ancak adı açıklanmayan bir Filistinli yetkili, Mısır istihbarat şefi Süleyman Ömer'in “Abbas'ın Mısırlı yetkililere, İsrail'i tanımadan ve şiddeti bırakmadan Hamas'tan hükümeti kurmasını istemeyeceğini söylediği” şeklindeki açıklamasını yalanladı. İsrail'in resmen tanınmasının hükümete girecek Hamas ya da herhangi bir Filistin partisi için ön koşul olamayacağını belirten Filistinli yetkili, ancak Abbas'ın, yeni hükümetin İsrail ile geçmişte yapılan anlaşmalara uyacağı taahhüdünü vermesinde ısrar edeceğini kaydetti.

Yetkili ayrıca, Abbas'ın yeni hükümetin kurulmasıyla ilgili cuma günü Hamas liderleriyle görüşeceğini bildirdi.
Mısır istihbarat şefi Süleyman, Abbas'ın bugün Kahire'de Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, Kahire'nin, Hamas'a, silahsızlanması, İsrail'i tanıması ve geçmişteki barış anlaşmalarını kabul etmesi gerektiği yönünde güçlü bir mesaj vereceğini bildirmişti.

Haberin Devamı

Ajanslar ayrıca, Süleyman'ın, “Abbas'ın Mısırlı yetkililere, İsrail'i tanımaması ve şiddetten vazgeçmemesi halinde Hamas'a hükümeti kurma görevi vermeyeceğini söylediğini” kaydettiğini duyurmuştu.
Süleyman'ın bugün ayrıca, Kahire'de Hamaslı liderlerle görüşme yapması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!