Mahkemeler çıkan yasaları yorumlayıp karar verecek

Güncelleme Tarihi:

Mahkemeler çıkan yasaları yorumlayıp karar verecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2012 00:00

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 3’üncü yargı paketinin yürürlüğe girmesinin ardından tutuklu milletvekillerinin durumuna ilişkin, “Şimdi artık mahkemeler çıkan yasaları yorumlayacaktır, gerekçelerine bakacaklar. Ellerindeki bilgiler ve kanunlar çerçevesi içerisinde kendileri kararlarını verecekler” dedi.

Haberin Devamı

Gül, Afrika ülkesi Benin’in Cumhurbaşkanı Thomas Boni Yayi’yi dün Çankaya Köşkü’nde resmi törenle karşıladı. Gül ve Yayi ikili ve heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Gül, tutuklu vekillerle ilgili soru üzerine şunları söyledi: “Tutuklu milletvekillerinin durumuyla ilgili görüşlerim herkes tarafından biliniyor. Şimdi artık mahkemeler çıkan yasaları yorumlayacaktır, gerekçelerine bakacaklar. Ellerindeki bilgiler ve kanunlar çerçevesi içerisinde kendileri kararlarını verecekler. Şu anda söyleyeceğim şey sadece budur.”

Bütün enkaz çıkartıldı

Gül, Suriye’de yaşanan son gelişmeleri ve Suriye’nin düşürdüğü açıklanan Türk uçağıyla ilgili soruyu da şöyle yanıtladı: “Uçağın düşüşünden sonra kurumlarımızın yaptığı açıklamaları bir düşünün, okuyun tekrar, bir de uçağın enkazının bulunduğu ve çıkartıldığı yeri bir kez daha gözünüzün önüne getirin. Açıklamalarımızda hep bir tutarlılık vardır. Şimdi bütün enkaz çıkartıldı. Onlar gayet dikkatli bir şekilde inceleniyor. Onlar tamamlandıktan sonra nihai açıklama yapılacaktır, nasıl düştüğüyle ilgili açıklama yapılacaktır.

Haberin Devamı

Suriye ile husumetimiz yok

Türkiye ile Suriye arasında herhangi bir ikili mesele, husumet ve çıkar çatışması bulunmamaktadır. Bir ülke kendi halkının meşru taleplerine karşı düzenli ordusunu, silahlı kuvvetlerini kullanır ve meşru talepleri bastırmak için karadan, havadan halkını ve şehirlerini bombalarsa o rejimin meşruiyeti kalmaz. Böyle bir duyarlılıkla Suriye’ye karşı yeni politikamızı yürütüyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!