Mahkemede silah

Güncelleme Tarihi:

Mahkemede silah
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2011 00:00

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Poyrazköy davasının 10. oturumunda tanık olarak dinlenen bomba imha uzmanı Fevzi Fidan’ın üzerinde silah olduğu ortaya çıktı. Mahkeme Başkanı’nın “Silahla girilmemesi gerektiğini bilmiyor musunuz?” sorusuna Fidan, “Biliyorum, özür dilerim unutmuşum” yanıtını verdi.

POYRAZKÖY’de ele geçirilen mühimmata ilişkin davanın 10’uncu oturumunda mahkemede silah krizi yaşandı. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde görevli bomba imha uzmanı olan ve Poyrazköy Keçilik mevkisinde yapılan aramalara katılan Fevzi Fidan tanık olarak dinlendi. Fidan, sanıkların ve avukatların sorularına yüksek sesle ve sinirli bir şekilde cevap verdi. Mahkeme heyeti de Fidan’a soru sorulması sırasında sık sık “Yorum yapmayın, böyle soru olmaz” diyerek sanıklara ve avukatlara müdahale etti.
Fevzi Fidan’ın, Avukat Murat Ergün’ün sorularına açıklama yaparak cevap vermek istemesi üzerine Ergün, Fidan’ı sadece sorulan soruya cevap vermesi yönünde uyardı. Fidan yine açıklamaya yapmaya devam edince Ergün, “Sus sorumu soracağım” dedi. Bunun üzerine Fidan yüksek sesle, “Siz bana susmamı söyleyemezsiniz. Bana sus diyemezsin. Bana sadece heyet susmamı söyleyebilir” dedi. Daha sonra Avukat Murat Bayram, Fidan’a soru sormaya başladı. Bu sırada söz alan tutuklu sanık emekli Binbaşı Levent Bektaş’ın avukatı Celal Ülgen, Fevzi Fidan’a “Silahınız üzerinizde mi?” diye sordu. Fidan da “Evet” diye yanıt verdi. Avukat Celal Ülgen, olayın tutanağa geçirilmesini isteyerek, “Sanıklar ve avukatları tarafından sorulan sorulara yüksek sesle cevap veriyor. Belindeki silaha dayanarak sesini yükseltiyor, savcıya cevap verirken ise sesini yükseltmiyor” dedi. Mahkeme Başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu, Fidan’a, “Duruşma salonuna silahla girilmemesi gerektiğini bilmiyor musunuz?” diye sorunca Fidan, “Biliyorum, özür dilerim unutmuşum” diye yanıt verdi. Bunun üzerine mahkeme bir güvenlik görevlisinin duruşma salonuna gelerek silahı almasını istedi.
Silahtan sonra takma diş krizi
Komiser Cem Akar’a sanıklar ve avukatları tarafından soru yöneltildiği esnada üye hakim Mehmet Karababa “Sakız çiğneniyor” diye uyarıda bulundu. Bunun üzerine tutuklu sanık emekli astsubay Ergin Geldikaya, ayağa kalkarak “Üye bana bakarak söylüyor. Sakız çiğnemiyorum. Dişlerim takma, dişlerimle oynuyorum” dedi. Arama ve el koymaya katılan diğer polislerin tanık olarak dinlenmesine karar veren mahkeme heyeti davayı 6-8 Nisan 2010’a erteledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!