Mahkeme soruyu iptal etmeseydi ikinciler birinci olacaktı

Güncelleme Tarihi:

Mahkeme soruyu iptal etmeseydi ikinciler birinci olacaktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2007 00:00

Ortaöğretim Kurumları Sınavı’nda (OKS) bir sorunun mahkeme kararıyla iptal edilmesinin birinci durumundaki öğrencileri ikinci yaptığı ortaya çıktı.

Fen Bilgisi’nde 13. soru iptal edilmeseydi, 500 tam puan alarak birinci olan, ancak bu soruya doğru cevap veremeyen Fatih Özkan birinci olamayacak, onun yerine bu soruya doğru cevap veren beş öğrenci birincilik koltuğuna oturacaktı.

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, soru iptal edilmeden önce adaylar Mustafa Mete, Fatma Karakoç, Ufuk Serkan Yıldırım, Begüm Aydıner ve Ahmet Ali Dinler’in 99 neti olduğunu ancak 100 sorunun hepsini bilen bir aday olmadığını, bu adayların farklı farklı testlerden yanlışları olduğunu bildirdiler.

FATİH’İN ŞANSI AZDI Sorular içinde en zor soru olan 13’üncü soruyu bilemeyen adayın aslında birincilik şansının çok zayıf olduğunu ve Fatih’in bu sorunun iptal edilmesi ile tam nete kavuştuğunu ifade eden yetkililer, "Sınavda zor olan soruyu bildiğiniz zaman getirisi daha fazla oluyor. 13’üncü soruyu bilenler iptal edilmeden önce daha avantajlıydı. Ancak mahkeme böyle bir karar verdiği için Fatih daha avantajlı bir hale geldi. Bilmediği tek soru da iptal olunca tam puan alarak birinci oldu. İptal edilmesiydi birincilik şansı zayıftı" dediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!