Mahkeme kararıyla senfoni

Güncelleme Tarihi:

Mahkeme kararıyla senfoni
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2005 15:18

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), konser iptaline neden olan kadro sorununu yargı kararıyla çözdü.CSO Müdürü Aycan Sancar, kadro eksikliği nedeniyle 2003 yılında iptal edilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konserinin bir benzerinin daha yaşanmaması için kadro talebinde bulunduklarını, bu talebin geçtiğimiz yıl Kültür ve Turizm Eski Bakanı Erkan Mumcu döneminde iptal edildiğini anımsattı.

Haberin Devamı

"Bizim özellikle nefesli çalgılarda çok eksiğimiz vardı. 15 sanatçı istedik sınav yapıldı. Kazanan sanatçılar göreve başlamadan sınavlar iptal edildi" diyen Sancar, bu 15 sanatçının kişisel olarak yargıya gittiğini ve davayı kazanarak görevlerine başladıklarını söyledi.

29 EKİM KONSERİ’NDE TÜRK MOTİFLERİ

Sancar, bu yıl 29 Ekim konserinde Türk motiflerinden oluşan bir program hazırladıklarını belirterek, bundan böyle kadro eksikliği nedeniyle konser iptali olmayacağını bildirdi. Sancar, Ekim ayının ilk haftası başlayacak yeni sezona yenilenmiş genç bir kadro ile gireceklerine işaret etti.

CSO kadrosuna kattığı 15 sanatçının çalgı dağılımı şöle: 3 trompet, 2 korno, 1 trombon, 1 fagot ve 8 nefesli çalgı.

MAHLER’İN 5’İNCİ SENFONİSİ YENİDEN CSO REPERTUVARINDA

Haberin Devamı

CSO 2003 yılının 29 Ekim konserinde Mahler’in 5’inci senfonisini seslendirmek istemiş, ancak nefesli sazlardaki eksiklik nedeniyle konseri iptal etmek zorunda kalmıştı. Aycan Sancar, Mahler’in 5’inci senfonisini yeniden CSO repertuvarına alacaklarını kaydetti.

2004 dünyada Mahler Yılı olarak kutlanmıştı. Böylece Türkiye Mahler kutlamalarına bir yıl gecikmeli uyacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!