Mahkeme kararıyla döndü, yaka paça dışarı atıldı

Güncelleme Tarihi:

Mahkeme kararıyla döndü, yaka paça dışarı atıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2013 01:09

YÖK'ün görevden aldığı Prof. Dr. Sinan Artan'ın 11. İdare Mahkemesi’nin kararıyla Haliç Üniversitesi'ndeki görevine dün geri dönmesi ile üniversite karıştı.

Haberin Devamı

Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) tarafından geçtiğimiz yıl Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanlığı görevinden alınan ancak İdare Mahkemesi kararıyla görevine geri dönen Prof. Dr. Sinan Artan bir kaç kez girişimde bulunmasına rağmen üniversitenin kapısından içeri alınmıyordu.

Artan mahkeme kararının 47. gününde yanında avukatı ve bazı eski heyet üyeleriyle dün Haliç Üniversitesi’ne giderek eski odasına girdi. Profesör ve yanındakiler okulun güvenlik görevlileri tarafından zorla dışarı çıkarıldı. Yaka paça dışarı atıldığını söyleyen Prof. Artan, “Biz sadece mahkeme kararının uygulanmasını istedik. Ancak karga tulumba dışarı atıldık” dedi.

PROFESÖR YAKA PAÇA DIŞARI ATILDI / Foto Galeri

Güvenlik içeriye almadı

Yüksek Öğrenim Kurumu’nun (YÖK) geçtiğimiz yıl Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Sinan Artan’ı ‘öğretim üyeliği yapamaz’ diyerek görevden alması üzerine Ankara 11. İdare Mahkemesi kararı iptal etti. Mahkeme, gerekçe olarak YÖK’ün bu konuda hiçbir görüş bildirme görev ve yetkisi bulunmadığını belirtti.

Haberin Devamı

Elinde mahkeme kararı ve polis eşliğinden geçtiğimiz günlerde üniversiteye giden Prof. Artan, güvenlik tarafından içeri alınmadı.

ÜNİVERSİTE İDDİALARI YALANLADI

Hürriyet’e konuşan üniversite yetkilileri ise, Prof. Dr. Artan’ın iddialarını yalanladı.
Artan’ın, yaklaşık 100 kişilik bir grupla bugün saat 07.45’ten itibaren üniversiteyi işgal ettiğini iddia eden yetkililer, şunları söyledi: “Prof. Dr. Sinan Artan ile birlikte mütevelli heyetten Yusuf Karaduman yaklaşık 100 kişilik bir grupla üniversitemizi işgal etti. Haliç Üniversitesi’nin arka kapısını kırarak, güvenliği etkisiz hale getirdiler. 6, 7 ve 8’inci katları işgal ettiler. Bütün koridorlara koruma amaçlı kendi adamlarını yerleştirdiler. Ayrıca birinci kattaki muhasebe bölümü tamamen üniversite ile ilgisi olmayan kişilerce işgal edildi. Şişli Emniyet Müdürlüğü’ne başvurduk, emniyet görevlileri üniversitemizi işgal eden kişileri dışarı çıkardı. Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı’na da suç duyurusunda bulunup, hukuki yollara başvuracağız. İşgal olayıyla ilgili bütün kamera kayıtları elimizde.”
Yetkililer ayrıca, Prof. Dr. Sinan Artan’ın mahkeme kararıyla Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı görevine iade edilmediğini savunarak, “Mahkeme, Sinan Artan mütevelli heyet üyesi olabilir, seçilebilir diye karar verdi. Sinan Artan’ın üniversitemizle hiçbir ilgisi yok. YÖK, Sinan Artan’ı görevden aldı, ardından tüm mütevelli heyet üyeleri istifa etti ve yeni heyet seçildi. Onlar da yeni başkanlarını seçtiler. Sinan Artan’ın sorunu bizimle ilgili değil, YÖK’le ilgili” dedi.

“Burası Patagonya mı”

Yanında avukatı ve eski mütevelli heyeti üyeleriyle bugün Haliç Üniversitesi'ne gittiğini belirten Prof. Dr. Sinan Artan yaşadıklarını şöyle anlattı:
“Biz mahkeme kararıyla bu sabah 08.30’da üniversiteye gittik. Savcıların dediğini yaptık. Odamıza geçtik. Bir anda odaya 30 kişi doldu.
Gelen özel güvenlik elemanları bizi zorla yaka paça dışarı çıkardı. 8. kattan en aşağı indirdi. 44 yıldır bu devlete hizmet eden biri olarak böyle bir uygulamaya maruz kaldık.
Patagonya’da olacak bir mesele Türkiye’de yaşandı. Mahkemenin verdiği karar üzerinden 47 gün geçti.
Hala görevime geri dönemiyorum. Bunu anlamak mümkün değil. Biz odadan çıkarılırken Mahsur Topçuoğlu ve Ergun Köknar isimli kişiler gülüyorlardı. Biz üniversiteye girememe durumumuzu YÖK’e ve kurucu vakfa bildirdik.
Emri, Şişli Emniyet Müdürü Ünal bey vermiş. Ona bir Vali yardımcısı söylemiş. Ancak müdürle konuştum. kendisi ‘Ben ilgisiz kişilerin üniversiteden çıkarılmasını söyledim’ dedi. Konuyu önce Valimizle sonra da İçişleri Bakanımızla görüşeceğim.”

Haberin Devamı

“Polis geldi ama bir şey yapmadı”

Prof. Artan’ın avukatı Gönül Demirtepe ise şunları söyledi:
“67 yaşındaki hocamızı tartaklayarak dışarı çıkardılar. 4 kişi oturduğu yerden zorla kaldırdı ve sürükleyerek götürdü. Beni avukat olmama rağmen kollarımdan zorla tutarak çıkardılar.
Polis geldi ancak onlar bir şey yapmadı. Bunu yapan özel güvenlik elemanlarıydı. Biz bu durumu yaşarken Mansur Topçuoğlu da “Atın bunları atın. S.... bunları. Çabuk çabuk” diye yönlendirmede bulunuyordu.
Bu kişiler hem kanunsuz işlem yaptılar hem de Türkiye Cumhuriyeti’nin İdare Mahkemesi’nin kararını tanımadılar. Hepsi hakkında suç duyurusunda bulunacağız.”

BAKMADAN GEÇME!