Mahkeme kararıyla bir ilk

Güncelleme Tarihi:

Mahkeme kararıyla bir ilk
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2013 16:01

İSTANBUL’da bir mahkeme, boşandığı eşine hakaret davası açan bir kadının “Kız çocuklarına burs veren ÇYDD’nin hesabına yatırılmak üzere” tazminat ödemesi ve mahkeme huzurunda özür dilemesi şartıyla davanın düşmesi istemini kabul etti.

Haberin Devamı

 Davalı kocanın ÇYDD Beyoğlu Şubesi hesabına 12 taksit halinde bağış yapmayı kabul etmesi ve eşinden özür dilemesi üzerine dava düşürüldü. Davacı avukatı burs şartının kayda geçtiği karar için “güzel bir emsal olacak” dedi.
 
BOŞANMAYA RAĞMEN HAKARET

A.D., eşi Y.Ö. hakkında şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma davası açtı. 2010 Aralık ayında mahkeme çiftin boşanmasına karar verdi. İddiaya göre Y.K., A.D.’den boşanmayı bir türlü kabullenemedi ve geri dönmeyi reddeden eşine hakaretlerde bulundu. A.D. bu kez eski eşi Y.K. hakkında hakaret davası açtı. İstanbul 12. Sulh Ceza Mahkemesi’nde açılan davada sanık Y.K. suçlamaları reddetti.
 
AVUKATIN ÇYDD BURSU TEKLİFİNİ KABUL ETTİ

2 yıllık yargılamada sona yaklaşılırken, davacı A.D.’nin avukatı Erdal Doğan karşı tarafa ilginç bir teklifte bulundu. Avukat Doğan, 13 Eylül 2012 tarihli 4. celsede, “Zarar gören müvekkilimden mahkeme huzurunda özür dilenmesi ve aynı zamanda kız çocuklarına eğitim verilen bir kuruma müvekkilin adıyla bir bağışta yapılması halinde, müvekkilim şikayetten vazgeçmeyi düşünmektedir” dedi. Sanık tarafı teklifi değerlendirmek için süre istedi.
 
KADINA HAKARETİN TAZMİNATI ÇYDD’YE BURS OLDU

30 Ocak 2013 tarihli son celsede sanık, teklifi kabul etti. Sanık avukatının, “Müvekkilim davacının talep ettiği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin Beyoğlu şubesine Şubat 2013 tarihinden itibaren 1 yıl süreyle, ayda 250 lira bağış yapmayı kabul ediyor. Ayrıca geçmişteki evliliklerini de göz önüne alarak kendisinden özür diliyor, pişmanlığını iletmemi istiyor” sözleri tutanağa geçti. Mahkeme tarafların uzlaşması nedeniyle davanın düşürülmesine karar verdi. ÇYDD, yıllardır yoksul kız çocuklarını okutmak ve çocuk gelin vakalarını önlemek için “Kardelen” adıyla bir eğitim projesi yürütüyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!