Mahkeme izniyle takipteydiler

Güncelleme Tarihi:

Mahkeme izniyle takipteydiler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2005 00:00

Hürriyet, Jandarma Alay Komutanlığı’nın Şemdinli olayıyla ilgili raporunu ele geçirdi. Raporda kitapevi sahibi Seferi Yılmaz’ın mahkeme izniyle takip edildiği, silah ve otomobilin jandarmaya ait olduğu yer aldı. Jandarma istihbaratının ajandasının ise hálá bulunamadığı vurgulandı.

ŞEMDİNLİ’de meydana gelen patlamayla ilgili, Jandarma Alay Komutanlığı bir kopyası da Başbakan Tayyip Erdoğan’a gönderilen rapor hazırladı. Silahlar ve otomobilin Jandarma envanterine kayıtlı olduğu belirtilen raporda, olay en ince ayrıntısına kadar anlatılıyor. İşte Hürriyet’in ele geçirdiği rapordan çarpıcı bölümler:

RESMİ GÖREVLİLER

Jandarma Başçavuş Ali Kaya ve Özcan İldeniz, Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nden alınan izinle kitapevi sahibi Seferi Yılmaz’ı uzun süredir takip ediyordu. Yılmaz, örgütün önemli isimlerinden birisiydi. Jandarma teknik takibi sırasında Yılmaz’ın örgütün beyin takımlarından birisiyle buluşacağını tesbit etti. Kaya ve Özcan komutanlık tarafından resmi olarak o gün görevlendirildi.

MUHBİRLE BİRLİKTE

Başçavuş Ali Kaya ve Özcan İldeniz, Jandarma adına ihbarcılık yapan, eski itirafçı Besil Ateş’i, Seferi Yılmaz ile buluşacak kişiyi tanıdığı ve mıntıkayı iyi bildiği için yanlarına alarak aynı otomobille kitapevine doğru yola çıktılar. Başçavuşlar, otomobili patlamanın olduğu binaya yaklaşık 150 metre mesafede park edip beklemeye başladılar. Bu arada ihbarcı Besil Ateş, kişinin gelip gelmediğine bakmak için araçtan inerek patlamanın olduğu pasaja girdi. Ateş’in girmesiyle patlama oldu.

AJANDA HÁLÁ KAYIP

Araçta bulunan kroki buluşma noktasının, kitapevi veya Yılmaz’ın evi olacağı düşüncesiyle ihbarcı tarafından başçavuşların strateji belirlemeleri için çizilmişti. Patlamanın meydana gelmesiyle birlikte ihbarcı Besil Ateş araçta beklemekte olan Kaya ve İldeniz’e doğru koştu. Bazı kişiler ‘bombayı atanlar kaçıyor’ diyerek başçavuşlara ve araca saldırıp silah ve belgelere el koydu. Belgelerin fotokopileri çekilip kasıtlı olarak dağıtıldı. Kaya’nın kullandığı istihbarat ajandası hálá kayıp.

İKİ OLAY FARKLI

Şemdinli Tabur Komutanlığı’nda görevli uzman çavuş Tanju Çavuş ise olay günü Van’da kadın doğum uzmanına götürdüğü eşiyle Şemdinli’ye dönüyordu. Şemdinli’de esnaf tarafından tanınan Tanju Çavuş’u kargaşadan faydalanan başı kişiler otomobilini durdurup saldırdı. Araçtan inen Çavuş, eşi ve kendisine saldıranlardan kurtulmak için silahı kullandı olayda bir kişi öldü.

Olaylar Meclis’te

GÜNEYDOĞU’
da tırmanan terör eylemleri ve nedenleri TBMM’de görüşülecek. Geçen hafta önce CHP, ardından ANAVATAN Partisi ve son olarak Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla AKP’nin verdiği araştırma önergeleri birleştirilerek ele alınacak. AKP Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ve 39 milletvekilinin imzasıyla sunulan önergede ‘terör olaylarının yapısı, sorumluları ve terörle mücadelede hukuk kurallarına uyulup uyulmadığı iddialarının araştırılması’ için komisyon kurulmasını istenmişti.

Molotoflu Şemdinli eylemi

DEHAP’lı bir grup, dün Küçükçekmece Kanarya Mahallesi’nde bir araya gelerek Şemdinli ve Yüksekova’daki olayları protesto etmek istedi. Grup, bilinen Öcalan sloganları atınca güvenlik güçleri yürüyüşe müdahale etti. Polise taşlarla karşılık veren göstericiler, iki panzere de molotofkokteyli attı. Güvenlik güçleri biber gazıyla müdahale edince, göstericiler ara sokaklara dağılarak kaçtı. 12 kişi gözaltına alındı. Olaylar sırasında Şahin Caddesi üzerindeki elektrik dağıtım trafosu ile polis panzerinde küçük çaplı hasar oluştuğu belirtildi. Beyoğlu Dolapdere Hacı Ahmet Mahallesi ve Ümraniye Mustafa Kemal Mahallesi’nde de aynı içerikli protesto gösterileri düzenlendi, olay çıkmadı. Mersin’de ise kan döküldü. Havanın kararmasıyla Çilek Mahallesi’nde lastik yakıp bölücübaşı Öcalan lehine slogan atanlara polis müdahale etti. Göstericilerden Murat Demir (19) kimin açtığı belirlenemeyen ateşle yaşamını yitirdi. Recep Çağla (15) adlı çocuk ise yaralandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!