Mahalleli, toz kalkan yolu kapattı

Güncelleme Tarihi:

Mahalleli, toz kalkan yolu kapattı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2009 12:19

ZONGULDAK’ın Çatalağzı Beldesi’ne bağlı Kırımsa Mahallesi sakinleri, mahallelerindeki stabilize yoldan geçen araçların kaldırdığı toz nedeniyle yolu sandalye ve banklarla ulaşıma kapatarak eylem yaptı. Mahalleli, yolun asfaltlanmasını istedi.

Çatalağzı Beldesi’nde Eren Holding tarafından yaptırılan termik santral ve liman inşaatı çalışmaları kapsamında 1.5 yıl önce Kırımsa Mahallesi’nin içinden açılan ve daha çok taş ocağına gidip gelen kamyonların kullandığı stabilize yoldan araçların geçişi sırasında kalkan toz mahalle sakinlerini isyan ettirdi. Mahallede oturan yaklaşık 70 kişi, sabah saatlerinde evlerinden getirdikleri sandalye ve bankları yola koyup, üzerlerine oturarak araçların geçişine izin vermedi. Özellikle taş ocağına gidip gelen kamyonların kaldırdığı toz nedeniyle dışarıya çıkamaz olduklarını belirten vatandaşlar, “Balkonumuz var, ama çıkıp bir kahvaltı yapamıyoruz, yemek yiyemiyoruz. Her yer toz ve kül. Ağaçlarımızdan meyve alıp yiyemiyoruz. Yolun bir an önce asfaltlanmasını istiyoruz” dedi.

Vatandaşların eylemi sırasında az sayıda kamyon yolda bekledi. Yaklaşık 1 saat süren eylemin ardından vatandaşlar yolu ulaşıma açtı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!