Mahallede vahşet

Güncelleme Tarihi:

Mahallede vahşet
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2005 01:50

İzmir’in bir grup, sokak köpeğinin ısırdığını öne sürerek şikayet etti. Köpek kontrol altına alındı ve herhangi bir sağlık problemi olmadığı için mahalleye geri götürüldü ancak o grup tarafından sopalarla dövüldü.

İzmir’in Kadifekale Semtindeki Kosova Mahallesi’nde oturan bir grup, sokak köpeğinin bir kişiyi ısırdığını öne sürerek Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne şikayette bulundu. Mahalleye gelen ekip köpeği alıp Halkapınar’daki Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne götürdü.

Burada 10 gün gözetim altında tutulan köpeğin sakıncalı herhangi bir sağlık sorunun bulunmadığı ortaya çıktı. Köpek kısırlaştırdı, her türlü aşısı ve bakımı yapıldı, kulağına kontrol altında olduğunu gösteren küpe takıldı ve Hayvanları Koruma Yasası gereği, yaşadığı eski ortamına bırakıldı. Alıştığı Kosova Mahallesi’ne dönen köpeği gören aynı grup, onu önce sopalarla dövdü, ardından da kesici aletlerle yaraladı. Köpeği, ‘Bu köpek bir daha bu mahalleye gelirse onu öldürürüz’ diyen grubun elinden belediye kurtardı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!