Maganda, yaylada vurdu

Güncelleme Tarihi:

Maganda, yaylada vurdu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 1998 00:00

Haberin Devamı

Silahlı magandalar terör estirmeye devam ediyor. Trabzon'da neşe içinde geçen yayla şenliğine serseri kurşun gölgesi düştü. Bir magandanın ateşlediği silahtan çıkan kurşun Çevre Mühendisi Serpil Kıran'ı kalçasından yaraladı.

Trabzon'un Şalpazarı İlçesi'ne bağlı Geyikli Beldesi'nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Sis Dağı Yayla Şenliği'ne katılan 21 yaşındaki Çevre Mühendisi Serpil Kıran, serseri bir kurşunla kalçasından vuruldu.

Her yıl temmuz ayının son haftasında, 2 bin 182 rakımlı Sis Dağı Yaylası'nda düzenlenen şenliğe yüzlerce kişi katıldı. Yöresel kıyafetlerle şenliğin tadını çıkaran ve doyasıya eğlenen yöre sakinleri, neşe içinde horon teptiler. Yöre dışından şenliğe katılanların çokluğu da dikkat çekti.

YİNE SERSERİ KURŞUN

Bu arada Samsun'da öğretmenlik yapan ve Şalpazarı'nda bulunan akrabalarının yanına gelen Çevre Mühendisi Serpil Kıran, eğlenmek için gittiği şenlikte az daha canından oluyordu. Bir ‘Şenlik magandası’nın serseri kurşununa hedef olan Kıran, kalçasından yaralandı.

UCUZ ATLATTI

Olay yerine gelen jandarma ve vatandaşlar tarafından yaklaşık 200 metre kargatulumba taşınan Kıran, daha sonra KTÜ Farabi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Kıran'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. Geyikli Belediye Başkanı Yüksel Gülay, şenlik alanına silah sokulmadığını ve şenliğe gelenlerin jandarma aramasından sonra alana alındığını söyledi. Gülay, olayın şenlik alanı dışında meydana geldiğini belirtti.

Serseri kurşun çok can yaktı

Fatih Ormanları'nda 16 Haziran akşamı ailesiyle piknik yapan 12 yaşındaki Fatma Akçasarı, kendini bilmez bir magandanın silahından çıkan kurşun sonucu yaşamını yitirmişti.

Üsküdar Fethipaşa Korusu'nda 23 Haziran gecesi arkadaşlarıyla gezintiye çıkan 17 yaşındaki Rıdvan Durur da kimliği belirsiz bir magandının silahından çıkar kurşunla ağır yaralanmıştı.

Küçükyalı'da 28 Haziran akşamı pastanede oturan 26 yaşındaki Mehmet Kavuk ise havaya ateş açan bir magandanın kurşunu sonucu ağır yaralanarak hastanelik olmuştu.

İçerenköy'de 17 Ekim 1997 akşamı yolda yürüyen Hamdi Duru ile Sevcan Düzgün de düğünevinden çıkarken havaya ateş açan şehir magandalarının kurşunlarına hedef olarak ağır yaralanmıştı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!