Maganda kurbanı Cennet toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Maganda kurbanı Cennet toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2006 17:26

İzmir'in Üçkuyular semtinde, karne almaya giderken maganda kurşunu ile vurulan ve 11 gündür tutulduğu yoğun bakımda dün ölen lise 1. sınıf öğrencisi Cennet Uğuz'un (16) cenazesi, Menderes İlçesi'nde toprağa verildi.

Uğuz'un cenazesi, ilk önce İzmir Adli Tıp Kurumu'na getirilerek otopsi yapıldı. Otopside, kurşunun, genç kızın beyninin alt bölümüne temas ettiği ve burada ödem oluştuğu belirlendi. Ödemin, genç kızın vücut ısısını artırarak, yüksek ateşe yol açtığı ve bu nedenle ölüme neden olduğu bildirildi. İzmir Adli Tıp Kurumu'ndan yakınları tarafından alınan Uğuz'un cenazesi, daha sonra Menderes İlçesi Küner Köyü'ne götürüldü.

Cenazeye katılan Cennet Uğuz'un annesi Nazife, kardeşi Kübra, arkadaşları ve akrabaları, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Kızını vuran sabıkalının sokaklarda dolaştığını belirten baba Osman Uğuz, cezaların yaptırım taşımadığını ileri sürdü. Baba Uğuz, “Biz de mi silahlanalım?” diyerek tepki gösterdi.Köy camisinde kılınan cenaze namazına, Uğuz'un annesi ve arkadaşları da katıldı. Uğuz'un cenazesi, daha sonra köy mezarlığına defnedildi.

Öte yandan olayda silahı kullandığı iddia edilen hırsızlıktan sabıkalı O.A'nın yakalanması için özel ekipler oluşturulduğu kaydedildi. Okulların yarı yıl tatiline girdiği 6 Ocak Cuma günü, Üçkuyular semtindeki İnönü Lisesi önünde, 2 grup arasında çıkan kavga sırasında ateşlenen tabancadan çıkan kurşun, karne almak için okula giden lise 1. sınıf öğrencisi Cennet Uğuz'a isabet etmişti. Ağır yaralanan ve Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan Uğuz, 11 gün sonra yaşamını yitirmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!