'Madımak Anısına' Ölüdeniz'den uçacaklar

Güncelleme Tarihi:

Madımak Anısına Ölüdenizden uçacaklar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2011 12:54

Fethiye'nin Ölüdeniz beldesinde bu yıl 8'incisi düzenlenen Ölüdeniz Kültür ve Sanat Festivali'nde, Sivas'ta 2 Temmuz 1993'teki Madımak Oteli yangınında hayatını kaybedenlerin anısını yaşatmak için 35 şair ve yazar, 1970 metre yüksekliğindeki Babadağ'dan uçacak.

Haberin Devamı

Ölüdeniz Kültür ve Sanat Festivali'nin ikinci günü olan 2 Temmuz Cumartesi, Madımak Oteli'ndeki yangında hayatını kaybedenler anısına, 35 şair ve yazar, Babadağ'dan Ölüdeniz'e yamaç paraşütüyle tandem uçuş yapacak.

Türkiye Ebedi Yatçılar Derneği Başkanı Gökhan Cengizhan'ın yanı sıra yazarlar Abbas Güçlü, Zafer Doruk, Hülya Emekçi, Mustafa Emre, Hülya Türk, Fatma Karahisaroğlu, Coşkun Karabulut, Abidin Güneyli ve konuk şairlerden oluşan 35 kişi, Babadağ'dan Ölüdeniz'e uçarak inecek.

Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, Madımak Oteli yangınında hayatını kaybedenleri bu etkinlikte anma fırsatı bulacaklarını belirterek, şunları söyledi:
“35 şairimizin ruhu Babadağ'dan Ölüdeniz'e yamaç paraşütü ile uçacak. Uçuş yapacak şair ve yazarlarımız, Sivas'ta hayatını kaybeden şair ve yazarlarımızın resimlerinin bulunduğu tişörtleri giyecek ve 1970 metre yükseklikteki Babadağ'dan Ölüdeniz'e uçacak. Bu etkinlik ile onları unutmadığımızı göstereceğiz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!