Madende can verenler emekli edilecek

Güncelleme Tarihi:

Madende can verenler emekli edilecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2009 00:00

Haberin Devamı

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Bursa’da geçen perşembe akşamı meydana gelen grizu patlamasında ölen 19 kişinin sigorta prim gününe bakılmaksızın emekli edileceklerini açıkladı. AK Parti Bursa Milletvekili Ali Koyuncu, ailelerin hiçbirinin mağdur edilmeyeceğini, hayatını kaybedenlerin çocuklarına da sahip çıkılacağını, bunun için çalışmaların yürütüldüğünü söyledi. Koyuncu, hayatını kaybedenlere Bakanlık tarafından tazminat ödeneceğini ve emekli edilerek ailelere maaş bağlanacağını açıkladı. Prim ödemeleri ve gün sayısına bakılmayacağını belirten Koyuncu, tüm sorunlar çözülünceye kadar bölgeden ayrılmayacağını bildirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, maden ocağında eksiklik gördüklerini belirterek, ön inceleme raporuna ilişkin şu bilgileri verdi:
“Yaklaşık 14 kişilik bir heyetle bütün kurumlarımızla beraber maden ocağına girdiğimizde yaptığımız bir kısım tespitler vardı. Bunun üzerine maden ocağını 6 ay  üretime kapattık. Bunlar arasında, anti grizu dediğimiz, hem elektrik donanımı hem de bir kısım araçlarla alakalı eksiklikler olduğunu gördük. Projede bize ibraz edilenle, yapılanla, cebri havalandırma borularıyla alakalı eksiklikler tespit edildi ve bir kısım havanın dolaşması gereken yerler yerine bir kısmın bypass edildiği gözlendi. Özel sektörün burada bir ihmalinin olduğunu görüyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!