Madame Tussauds İstanbul nerede? İşte, Madame Tussauds bilet satış alanları

Güncelleme Tarihi:

Madame Tussauds İstanbul nerede İşte, Madame Tussauds bilet satış alanları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2016 15:47

Madame Tussauds İstanbul, 28 Kasım'dan itibaren sinemaseverlerle buluşmaya başladı. Kanuni Sultan Süleyman, Zeki Müren, Barış Manço, Yaşar Kemal ve Hz. Mevlana gibi Türk tarihine damga vurmuş olan isimlerin de bal mumu heykellerinin yer aldığı Madame Tussauds İstanbul'un bilet fiyatları ve nerede olduğu merak konusu oldu. İşte, ünlü isimlerin de ziyaret ettiği Madame Tussauds İstanbul'a dair merak edilenler!

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü bal mumu müzesi Madame Tussauds'nun 21. merkezi ülkemizde açıldı. Dünyanın en ünlü balmumu heykel müzesi olan Madame Tussauds İstanbul, 28 Kasım'da Beyoğlu Grand Pera'da sanatseverlerle buluşuyor. Peki, Türkiye’deki pek çok ünlü ismin de bal mumu heykelinin bulunduğu Madame Tussauds İstanbul’un biletleri nereden alınıyor?

Madame Tussauds İstanbul'un biletleri öğrencilere ve yetişkinlere göre farklılık gösteriyor. Biletler hem müzenin resmi sitesinden üzerinden alınabiliyor. Bilet fiyatları içinde barındırdığı hizmetlere göre de değişebiliyor. Madame Tussauds İstanbul’a haftanın 7 günü 10:00- 20:00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor. Ortalama ziyaret süresi 1-1,5 saat, son giriş saati ise 19:00 olan ünlü bal mumu müzesinin bilet uygulamaya yönelik şartları ise şu şekilde; 0-3 yaş için giriş ücretsizdir. 14 yaşından küçüklere mutlaka bir yetişkin eşlik etmelidir. Öğrenci bileti alan 14 yaşından büyüklerin gişede geçerli öğrenci kimliğini göstermesi zorunludur.

Haberin Devamı

MADAME TUSSAUDS’DA YER ALAN ÜNLÜLER

Müzede dünyadan ve Türkiye'den tarih, kültür, sanat, spor ve siyaset dünyasından yaklaşık 60 ünlü ismin yer alıyor.28 Kasım’da Beyoğlu Grand Pera’da kapılarını açan müzede, Kerem Bürsin’den Brad Pitt’e, Steve Jobs’tan Kanuni Sultan Süleyman’a, Justin Bieber’den Zeki Müren, Barış Manço, Yaşar Kemal, Rihanna’ya kadar pek çok isim ziyaretçilerini bekliyor. Ayrıca kimlerin olduğunundan bahseden Madame Tussauds İstanbul Grup Genel Müdürü Sarper Hilmi Suner Hz. Mevlana'nın figürünün de yer alacağını söyledi ve ekledi: "Minyatürler dışında Hz. Mevlana'nın belirli bir resmi olmadığı için, Hz. Mevlana'nın heykeli, 22. kuşaktan torunu Faruk Çelebi'nin vücut hatları kullanılarak oluşturuldu." dedi.

DÜNYADA MADAME TUSSAUDS

Madame Tussauds, merkezi Londra'da bulunan balmumu heykel müzesi. Aralarında Amsterdam, Berlin, Hong Kong, İstanbul, New York, Sidney ve Tokyo'nun da bulunduğu yirmi dört şehirde şubesi vardır. Balmumundan heykel ustası Marie Tussaud (1761-1850) tarafından kurulmuştu

BAKMADAN GEÇME!