Madalyalar ve kılıç alınmadı

Güncelleme Tarihi:

Madalyalar ve kılıç alınmadı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2007 13:26

Cezaevine giren eski Deniz Kuvvetleri Komutanı İlhami Erdil'in eşi Füsun Erdil Hürriyet'e, "Eşimin madalyaları ve kılıcı alınmadı. Evde kendisinde duruyor. Bu yazılanlar yanlış" dedi. Fusün Erdil, eşinin sağlığı nedeniyle değil işlerini toparlamak için altı ay infaz ertelemesi aldığını da belirterek, "Kanuni hakkını kullandı" dedi.

Haberin Devamı

Cezaevine giren eski Deniz Kuvvetleri Komutanı İlhami Erdil'in eşi Füsun Erdil Hürriyet'e, "Eşimin madalyaları ve kılıcı alınmadı. Evde kendisinde duruyor. Bu yazılanlar yanlış" dedi.
Erdil, eşinin sağlığı nedeniyle değil işlerini toparlamak için altı ay infaz ertelemesi aldığını da belirterek, "Kanuni hakkını kullandı. Yargıya duyduğu büyük saygı nedeniyle de infaz süresinin bitiminde kendisi gidip cezaevine girdi" dedi.

AİHM'YE BAŞVURAN İLK KUVVET KOMUTANI

"Haksız mal edinme" suçundan 2 yıl 6 ay hapse mahkum olup bu cezası kesinleşen ve Saray Cezaevi'nde memur koğuşuna konulan İlhami Erdil ise Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvurdu. Erdil, AİHM'de, Türkiye'ye karşı dava açan ilk kuvvet komutanı oldu. Erdil'in umudu, DEP eski milletvekilleri gibi AİHM kararıyla yeniden yargılama hakkı elde etmek ve daha sonrasında da aklanmak.

Haberin Devamı

ADİL YARGILANMA HAKKIM İHLAL EDİLDİ

Erdil, geçtiğimiz Nisan'da Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nin 2.5 yıllık mahkumiyet kararının, "Adil yargılanma ilkesine aykırı" olduğu gerekçesiyle AİHM'ye başvurdu. Başvuruda, Erdil'in emekli olmasına rağmen sivil yargının görev alanındaki bir suçtan askeri mahkemece yargılanması nedeniyle görev yönünden kararın hukuka aykırı olduğu ve tabi hakim ilkesinin çiğnendiği savunuldu.

YENİDEN YARGILAMA HAKKI DOĞAR

Erdil'in avukatı Dinçer Eskiyerli, AİHM'ye başvuru ile ilgili Hürriyet'e şunları söyledi:
"AİHM'ye, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin (AİHS) altıncı maddesindeki, "Adil yargılanma hakkı ihlal" edildiği gerekçesiyle başvuruda bulunduk. İhlal nedeniyle tazminat talep ettik. AİHM'den Sayın Erdil, lehine karar çıktığı takdirde, Türkiye'de bu davalardan yeniden yargılama hakkı Türk hukuk mevzuatına göre doğmaktadır. Bu davayı kazanırsak, Türkiye'de kaybettiğimiz ve kaybedeceğimiz değerlerin hepsini fazlasıyla alacağız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!