Maço kültürünü Türkler getirdi

Güncelleme Tarihi:

Maço kültürünü Türkler getirdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2002 01:42

Almanya'nın Aşağı Saksonya Adalet Bakanı ‘Türkiye’den gelen göçmenlerle birlikte Almanya’ya maço kültürü ithal edildi’ dedi.

Aşağı Saksonya Eyaleti Adalet Bakanı suçbilimci Prof. Christian Pfeiffer, Türk göçmenlerin Almanya’ya maçoluğu getirdiğini iddia etti. Pfeiffer, Düsseldorf’ta yayımlanan Rheinischer Post Gazetesi’nde ‘Göçmenler: Maço kültüründen gelen insanlar’ başlıklı demecinde, şu iddiaları sıraladı:

‘Özellikle Türkiye’den gelen göçmenlerle Almanya’ya maço kültürü ithal edildi. Gençler arasında yaşanan şiddet olaylarının nedenlerinden biri de budur. Genç Türk erkekleri yaşıtları olan Almanlara göre iki kat daha şiddete yatkın. Bu gençler aile içinde, yaşıtları olan Almanlara göre dört kat daha fazla şiddete maruz kalıyorlar. Özellikle 6’ncı ve 8’nci yılda şiddete başvuruyorlar.’

BİLİM ADAMINA YAKIŞMIYOR

Bakana ilk tepki Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Hıristiyan Demokrat Partisi (CDU) Yönetim Kurulu üyesi Bülent Arslan ile Yabancılar Meclisleri Birliği Başkanı Tayfun Keltek’den geldi. Arslan, ‘Türk kültürünü maço kültürü olarak tanımlamak büyük bir küstahlıktır’ açıklaması yaptı. Tayfun Keltek de Adalet Bakanı ve kriminolog (suçbilimci) Prof. Pfeiffer’in sözlerini şiddetle kınadığını belirtti, ‘Özellikle bir bilim adamının politik amaçla da olsa bu tür açıklamalarda bulunmasına anlam veremiyorum’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!