Maça Nevruz’u götürüyor

Güncelleme Tarihi:

Maça Nevruz’u götürüyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2006 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, Viyana’da AB ve Latin Amerika ülkelerinin liderleri arasında oynanacak olan maça eskiden Fenerbahçeli bir futbolcu olan yakın arkadaşı Nevruz Şerif’i götürmeye karar verdi.

Erdoğan, 10 Mayıs’ta AB ve Latin Amerika ülkelerinin biraraya geleceği zirveye katılacak. Zirveden bir gün sonra da liderler futbol maçında forma giyecekler. AB dönem Başkanı Avusturya Başbakanı Wolfgang Schüssel yaklaşık iki hafta önce Erdoğan’ı yazdığı bir mektupla maça davet etmişti. Schüssel, Erdoğan’dan ayrıca yanında eski bir futbolcuya da getirmesini istemişti.

KASIMPŞA’DAN ARKADAŞI

Erdoğan’ın da bu davet üzerine eski arkadaşı Nevruz Şerif’i götürmeye karar verdi. Türkiye 1. Futbol Ligi’nde uzun yıllar forma giyen Nevruz Şerif, Fenerbahçe’de de 1975-1976 ve 1976-1977 yılları arasında futbol oynadı. Orta saha ve forvet mevkiinde oynayan Şerif kendisinden üç yaş küçük olan Erdoğan ile birlikte Kasımpaşa’da semt takımı olan Erok Spor’da da beraber top koşturdu. Erdoğan’ın İETT Spor Klubü’nde şampiyon olduğu 1976 yılında ise Şerif, Fenerbahçe’de oynuyordu. Şerif, Fenerbahçe’den önce Mersin İdman Yurdu ve Şekerspor’da oynadı, Fenerbahçe’den ayrıldıktan sonra da Altay’da uzun yıllar forma giydi. Şerif halen teknik direktör olarak görev yapıyor.

ONA TORRES DERDİK

Şerif, kendisinin Erdoğan ile herhangi bir görüşmesinin olmadığını, ancak yakın çevresinden bilgi geldiğini belirterek, "Büyük ihtimalle ben gideceğim. Bizim çocukluğumuz Kasımpaşa’da beraber geçti" dedi. Şerif, şöyle devam etti: "Erok Spor mahalle takımıydı. Mahalle arasındaki gençler olarak bir araya gelip futbol takımı kurduk. Erokspor’da gerçekten yetenekli yıldızlar vardı. Ben 19 yaşında, Başbakanımız ise 17 yaşındaydı. Mahalle gençleri olarak biz ona o dönemin dünya çapındaki yıldızı Benfica’daki Torres’e benzetirdik. Kendisine Torres diye hitap ederdik. Süper santrafordu. Kafa golleri ile her maçta şov yapıyordu. Bana da tekniğimden dolayı Eusebio derlerdi. Okmeydanı ve Kasımpaşa’da her hafta maçlarımız vardı. Ben ayrıca Camialtı’nda da oynuyordum. Daha sonra Şekerspor’a gittim. Başbakanımız İstanbul’a geldiğinde ziyaretine giderim."

KARDEŞİMİZ GİBİYDİ

Şerif, Erdoğan ile ilgili sorulara da, "Erok Spor’da oynarken kendisi bizim en ufağımızdı. Ama en ölçülü, en saygılı olandı. Kardeşimiz gibiydi. Futbol adına çok kabiliyetliydi. FB’ye transferi de kısmet olmadı. " dedi.

Yıl 1975 FB
/images/100/0x0/55ea8184f018fbb8f8846661


Yıl 1975... Fenerbahçe’nin yedek kulübesi ve dönemin ünlü yedekleri (Soldan Sağa): Sabahattin, Selahattin, Nevruz, Ömer ve Zafer.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!