Maç izlerken yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Maç izlerken yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2008 13:07

HİZBULLAH terör örgütü üyesi olmaktan hakkında verilen 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle aranan 41 yaşındaki Fesih Yasak'ın, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da yıllardır sınıf öğretmenliği yaptığı ortaya çıktı. Cezanın onaylandığını öğrenince görev yaptığı okula da gitmeyen, ailesini Diyarbakır'a gönderip, kendisi de bir akrabasında kalan Yasak, bir kahvede Sivasspor- Galatasaray karşılaşmasını izlerken yakalandı. Milli Eğitim Bakanlığı da Yasak'ın öğretmenlik mesleğine son verdi.

Haberin Devamı

Liderliğini öldürülen Hüseyin Velioğlu'nun yaptığı Hizbullah terör örgütünün İlim kanadı üyesi olduğu iddiasıyla Diyarbakır'da 2000 yılında yakalanan Fesih Yasak hakkında, ‘yasadışı Hizbullah örgütü üyesi olmak’ suçlamasıyla Diyarbakır 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Diyarbakır'da sınıf öğretmenliği yapan evil, 4 çocuk babası Yasak, yargılama devam ederken, 5 yıl önce Şanlıurfa'ya tayin edildi. Tutuksuz yargılaması süren Yasak, 6 ay önce yapılan son duruşmada 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı, memuriyetten de men edilmesi kararlaştırıldı. Yasak, kararı temyiz etti, ancak Yargıtay, 3 ay önce yerel mahkemenin verdiği kararı onayladı.

Yargıtay kararı sonrası, 16 yıllık sınıf öğretmeni Fesih Yasak ortalıktan kayboldu. Yasak'ı arayan ve öğretmen olduğunu öğrenen polis, görev yaptığı Şanlıurfa'daki Bağlarbaşı İlköğretim Okulu'na gitti. Ancak, okul yönetimine hiçbir bilgi vermeden aylardır okula da gitmediği anlaşıldı. Ahmet Erseven Mahallesi'ndeki evinde de bulunamayan Yasak'ın, eşi ve çocuklarını Diyarbakır'daki akrabalarının yanına gönderdiği, kendisinin de Şanlıurfa'da bir akrabasının evinde kaldığı öğrenildi. Yasak'ın geçen pazar günü İpekyolu Caddesi'ndeki bir kahvede olduğunu öğrenen polis, çevrede geniş çaplı önlem aldı, maçın bitmesi beklendi. Karşılaşmanın ardından Yasak, çıkışta Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün sivil ekiplerince gözaltına alındı. İnfaz Bürosu'na teslim edilen Yasak, işlemlerin ardından cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

Mahkeme kararı sonrası, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Milli Eğitim Bakanlığı'na öğretmen Yasak'ın görevinden alınması için yazı yazdığı belirlendi. Bakanlığın oluruyla da 24 Nisan'da Yasak'ın öğretmenlik mesleğine son verildi. Bu tarih öncesinde maaşlarını düzenli olarak alan Yasak'ın bankadaki maaş hesabı da donduruldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!