Lütfen, IMF gittikten sonra görüşelim

Güncelleme Tarihi:

Lütfen, IMF gittikten sonra görüşelim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ecevit'ten Kutan'a gensoru ricası

Başbakan Bülent Ecevit, FP Genel Başkanı Recai Kutan'dan, bankalarla ilgili gensorunun ertelenmesi ricasından bulundu. Ecevit, Kutan'a, ‘‘Şu anda IMF heyeti Ankara'da, mümkünse gensoruyu daha ileri bir tarihe erteleyebilir miyiz?’’ dedi.

Başbakan Ecevit'in, Kutan'a dünkü FP GİK toplantısı sırasında Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan aracılığıyla ilettiği bu sürpriz rica, FP'de büyük tartışma yarattı. Kutan, Özkan ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından ‘‘Başbakan böyle bir ricada bulunuyor, ne dersiniz?'' deyince, GİK üyeleri ikiye bölündü. Bir bölümü ‘‘Önemli olan Türkiye'nin ve halkın menfaatleridir. IMF heyetinin Ankara'da bulunduğu sırada yapılacak gensoru görüşmeleri eğer Türkiye'nin dışarıdan alacağı kredilere olumsuz etkileyecekse, biz gensoruyu 10 gün sonra da görüşebiliriz’’ dedi. GİK üyelerinin büyük bölümü ise gensorunun ertelenmesi önerisine şiddetle karşı çıktı. Ecevit'in ricasına karşı çıkan GİK üyeleri şu görüşü savundular: ‘‘Bu gensoruyu biz parti olarak değil, tek tek milletvekilleri olarak verdik. Altında 65 milletvekilinin imzası var. Bu nedenle gensorunun zaten geri çekilme şansı yok. Biz IMF'ye göre mi siyaset yapacağız? Başbakan'ın bu ricasını hiç olmamış kabul edelim.’’

Tartışmaların ardından GİK'in çoğunluk eğiliminin gensorunun ertelenmemesi yönünde belirmesi üzerine, Kutan, toplantının ardından Özkan'ı arayarak ‘‘Ricanızı yerine getiremiyoruz’’ yanıtını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!