Lüküs general

Güncelleme Tarihi:

Lüküs general
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2012 00:00

ABD’nin Afrika’daki ordusunun (AFRICOM) ilk komutanı olarak tarihe geçen General William Ward‘ın adı usulsüz harcama skandalına karıştı. Pentagon’un raporuna göre 63 yaşındaki subay, Almanya’ya göreve giderken sözde yakıt ikmali için durduğu Bermuda’da karısıyla beraber geceliği 750 dolarlık suitte kalmış ve tek vukuatı bu değil.

Haberin Devamı

ASSOCIATED Press, ABD Savunma Bakanlığı’nın 17 aylık soruşturma sonucu hazırladığı raporu önceki gün yayınladı. 99 sayfalık raporda, 2007’den 2011’e kadar AFRICOM’un komutanı olan, parlak bir kariyere sahip 63 yaşındaki General William ‘Kip’ Ward’a yöneltilen suçlamalar şöyle:
-Orduya ait araçları, alışveriş yapması veya spa’ya gitmesi için karısı Joyce Ward’a tahsis etti. Eşinin askerlerden istekleri bitmek bilmiyordu. Kitap, maç bileti, bebek eşyası.. Hatta bir keresinde bir paket çikolata almaya gönderdiği askere, “General sana birkaç dolar verecek” dedi.
-Almanya’ya göreve giderken Bermudalar’a sözde yakıt ikmali için “mecburen uğrayarak” 10 bin dolarlık masrafa yol açtı, karısıyla geceliği 750 dolarlık suitte kaldı.  Başka bir sefer de şahsi gezi için askeri uçak istemiş, talebi reddedilince “Acil bir görüşmem” var deyip istediğini yaptırmıştı.

Haberin Devamı

11 günde 129 bin dolar

-Hükümetin savunma ihalesi verdiği bir şirketten Broadway’de bir tiyatroya bilet “hediyesi “aldı. Oyun sonrası kuliste Oscarlı aktör Denzel Washington’la tanıştı. Lüks Waldorf Astoria Hotel’de iki gece kaldı.
-Washington’a yaptığı 11 günlük gezisinin sadece üçünde iş gezilerine katıldı, 129 bin dolarlık fatura çıkardı. 79 geziden 52’sine karısı da katıldı. Uyarılara kulak asmadı.

Rütbesini kaybedebilir

Rapordaki iddialar hem ABD ordusu, hem de Ward için utanç verici oldu. Savuma Bakanı Leon Panetta’nın bu ay sonuna kadar Ward’ın geleceğiyle ilgili karar vermesi bekleniyor. Ward’ın rütbesi düşürülebilir, üç yıldızlı general olarak emekliye ayrılabilir. Ward, geçen sene AFRICOM komutanlığı görevinden istifa etmiş ve emekli olmak istemişti, ama ordu soruşturma yüzünden bu planını erteledi. Kuzey Virginia’da görev alan generale adli dava da açılabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!