Lüks villaya kumar baskını

Güncelleme Tarihi:

Lüks villaya kumar baskını
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2010 13:22

İstanbul'da bir villaya 3 gün arayla düzenlenen 2 operasyonda, kumar oynadıkları veya oynattıkları ileri sürülen 81 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, Beykoz Acarkent'te 2006 ve 2007 yılında kumar oynatıldığı gerekçesiyle operasyon düzenlenen villa çevresinde kamera ve güvenlik sistemi kurularak, tekrar kumar oynatıldığı yönünde bilgi aldı.

Bunun üzerine çalışma başlatan jandarma ekipleri, kendilerini iş adamı olarak tanıtarak, 1 Mayıs Cumartesi gecesi villaya girdi. Söz konusu ekiplerin, villada kumar oynandığı sırada dışarıdaki jandarma görevlilerine haber vermesi üzerine düzenlenen operasyonda, 19'u “müşteri” 30'u personel olmak üzere 49 kişi gözaltına alındı.

Villada yapılan aramalarda, 9 adet poker ve black jack masası, 390 deste oyun kağıdı, 5 bin 920 adet kumarda kullanılan renkli fiş, 1 adet para sayma makinesi ve 1 adet sahte paraları belirlemek üzere kullanılan cihaz ele geçirildi.

Söz konusu kişiler, haklarında Kabahatler Kanunu uyarınca işlem yapıldıktan sonra serbest bırakıldı.

AYNI VİLLAYA 3 GÜN SONRA İKİNCİ OPERASYON

Bu kişilerin takibini sürdüren jandarma ekipleri, aynı villada tekrar kumar oynandığını belirledi. Kendilerini yine iş adamı olarak tanıtan jandarma görevlilerinin, içeride kumar oynandığını tespit etmesi üzerine tekrar operasyon düzenlendi.

Yapılan operasyonda, kumar oynadıkları veya oynattıkları ileri sürülen villadaki 32 kişi gözaltına alındı.

Beykoz İlçe Jandarma Karakoluna götürülen bu kişilerin de “Kabahatler Kanunu” gereğince işlem yapıldıktan sonra serbest bırakıldıkları bildirildi.

Söz konusu villaya kumar oynatıldığı gerekçesiyle jandarma ekipleri tarafından 2006 yılında ambulansla, 2007 yılında da bir kargo şirketine ait araçla girilerek operasyon yapılmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!