Lüks BMW cipte suikast silahları

Güncelleme Tarihi:

Lüks BMW cipte suikast silahları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2006 00:00

Edirne İpsala Gümrük Kapısı’ndan yurda kaçak olarak sokulmak istenen çok sayıda silah ele geçirildi. Aralarında X- Ray cihazlarından rahatlıkla geçebilen Glock marka suikast tabancası, yine suikast silahı olarak bilinen Uzi’lerin bulunduğu tabanca ve mermiler Almanya’dan Türkiye’ye giriş yapan gurbetçiye ait lüks cipte bulundu. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı.

Almanya’dan gelen ve İpsala Gümrük Kapısı’na giriş işlemi için başvuran C.A.’nın davranışlarından şüphelenen gümrük muhafaza ekipleri, BMW marka SWEH58 çekici SWKJ28 römork plakalı cipi X- Ray cihazına yönlendirdi. X- Ray cihazında yapılan kontrolde lüks cipin römorkunun altı bölümünde yoğunluk belirlendi. Bunun üzerine araç hangara çekilerek ince aramaya alındı.

100 BİN YTL DEĞERİNDE

Hangarda cipin römorkunun orijinal iç tabanının döşemesine monte edilmiş 8 santimetre derinliği ve 125x250 santimetre ebatlarında özel zula ortaya çıkarıldı. Kapağı sökülen özel bölmede 100 bin YTL değerinde 5 X- Ray cihazlarından rahatlıkla geçebilen Avustralya yapımı Glock marka tabanca, 1 Uzi marka makineli tabanca ile Magnum, Smith Wesson ve Colt gibi ünlü markalardan oluşan toplam 17 tabanca ile 1 Mauser marka dürbünlü susturuculu tüfek ile 22’lik Magnum tabancaya ait yedek makara, 1 tabanca namlusu, 1 Mauser kurma kolu, 1 tüfek susturucusu, 3 Glock marka tabancaya ait boş şarjör (31’lik), 2 Glock marka tabancaya ait boş şarjör (10’luk), 1 Glock marka tabancaya ait boş şarjör (15’lik), 1 Glock marka tabancaya ait boş şarjör (8’lik), 2 boş şarjör ele geçirildi. Bu tabancalara ait 42 bin 500 YTL değerinde 28 bin 431 çeşitli çap ve markalarda mermi ile bu silahlara ait parçalar ele geçirildi.

Cephanelik gibi

X- Ray cihazlarından rahatlıkla geçebilen Avusturya yapımı Glock marka tabanca ve 1 Uzi marka makinelinin de aralarında bulunduğu silah dolu cipi gümrükten geçirmek isteyen C.A. gözaltına alındı. Almanya’da otomobil tamirciliği yaptığı ve Sivas’a gideceği öğrenilen C.A.’nın olayla ilgili ifade vermediği belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!