Lüks araç hırsızları baltayı taşa vurdu

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2018 13:40

İstanbul'da kaza süsü vererek lüks otomobilleri çalan çetenin peşine düşen polis ekibinin aracına arkadan çarpan çete suçüstü yakalandı. 4'ü yaşı küçük 5 kişilik hırsızlık çetesinin yaşı küçük 2 üyesinin 2 gün önce hırsızlıktan cezaevinden çıktığı ortaya çıktı. 

Haberin Devamı

Büyükçekmece, Başakşehir ve Esenyurt'ta bir ay içinde E.Ç., Y.S., C.E. ve T.K'ya ait lüks otomobiller kaza süsü verilerek çalındı. Y.S., aracına arkadan çarpan kişilerin kendisine bıçak çektiğini ve aracını çaldıklarını söyledi. Üst üste yaşanan olayların ardından Asayiş Şube Oto-Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri olayların yaşandığı bölgede çalışma başlattı. Güvenlik kamera görüntüleri incelemeye alındı. 

Ekipler dün akşam saat 21.00 sıralarında, hırsızlık olaylarının yaşandığı yerlerde çalışma yaparken, iki ekip de TEM Otoyolu Esenyurt mevkiinde emniyet şeridinde bekliyordu. Polis ekipleri, emniyet şeridinde beklediği sırada arkadan hafifçe bir araç çarptı. 

Çarpan araçtan 5 kişi aşağı indi. Çeteyle ilgili çalışma yapan polisler, kendilerine çarpan araçtaki kişilerin aradıkları kişiler olduklarını anlamaları uzun sürmedi. Çarptıkları aracın polis aracı olduğunu farkeden hırsızlar da kaçmaya çalıştı. Hemen harekete geçen polisler, 5 kişiyi yere yatırarak gözaltına aldı. Çetenin kullandığı aracın da çalıntı olduğu belirlendi. 

Haberin Devamı

Gözaltına alınan Onur Y,(18) Y.A,(15)S.Y,(17)C.E,(15) ve ikizi M.E, sağlık kontrolünün ardından Emniyete götürüldü. Gözaltına alınan Y.A ve C.E'nin 2 gün önce hırsızlık suçundan Maltepe Cezaevinden çıktıkları belirlendi. 

Polisin yaptığı araştırmaya göre, çete üyeleri bir araç çalıyordu. Çaldıkları araca sahte plaka takıyor ve özellikle sadece sürücüsü olan lüks araçları hedef alıyordu. Kendileri açısından uygun bir noktada araçlara arkadan hafifçe çarpıyor, aşağı inenlerden biri, "Geçmiş olsun, kusura bakmayın, istemeden oldu." derken diğeri de araca binerek kaçıyordu. Şoförle ilgilenen de hemen çarptıkları araca binerek olay yerinden uzaklaşıyordu. Çete, çalınan araçları da bağlantılı oldukları hırsızlık çeteleri üzerinden satıyordu. 

Onur Y., Asayiş Şube Müdürlüğündeki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilirken, yaşları küçük 4 kişinin de Çocuk Şube Müdürlüğünden adliyeye çıkarıldığı bildirildi. Polis çete üyesi bir kişinin de arandığını bildirdi. Çetenin çaldığı araçların da bulunarak sahiplerine teslim edildiği belirtildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!