Lübnan'da kaçırılan Türk vatandaşı Arslan'ın ilk görüntüleri

Güncelleme Tarihi:

Lübnanda kaçırılan Türk vatandaşı Arslanın ilk görüntüleri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2012 15:12

Lübnan’da kaçırılan ikinci Türk olan TIR şoförü Abdulbasit Arslan’ın görüntüleri yayınlandı.

Haberin Devamı

Lübnan televizyonu El Cedid'in sabah bülteninde yer alan görüntülerde Arslan’ın üzerinden çıkan pasaport, ehliyet ve diğer kimlik kartları net bir şekilde görülebiliyor.

Elindeki belgelerden görüldüğü kadarıyla Arslan 1965 doğumlu ve Hataylı.

Videoda ayrıca Arslan’ın kaçırıldığı sırada kullandığı TIR’ın görüntüleri yer alıyor. Plaka numaraları net bir şekilde görülebilen TIR ile arkasındaki tanker hakkında Lübnan basınında yer alan bilgiler, resmi kayıtlarla uyumlu.

Naharnet haber sitesinin aktardığına göre, Arslan görüntülerde Türk yetkililere “Özgür Suriye Ordusu’nca Mayıs sonunda kaçırılan 11 Lübnanlı hacının serbest bırakılması için baskı yapma” çağrısında bulunuyor.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER / WEB TV

DİPLOMATİK TRAFİK
Rehinelerin serbest bırakılması yürütülen diplomatik çabalar da sürüyor.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Lübnan'da kaçırılan Türk vatandaşları ile ilgili olarak Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri ile görüştü. AA'nın diplomatik kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Davutoğlu Berri ile telefon görüşmesinde, rehinelerin bir an önce serbest bırakılması için gerekli girişimlerde bulunulmasını istedi.

Lübnan Başbakanı Necib Mikati de bugün Türkiye’nin Lübnan Büyükelçisi İnan Özyıldız ile bir araya gelerek kaçırılan Türkler ve Suriyelilerin durumuyla ilgili görüşme yaptı.

Arslan, Lübnan’da kaçırılan ikinci Türk. Çarşamba günü de Aydın Tufan Tekin isimli Türk vatandaşının kaçırıldığı açıklanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!